ELS GERIÀTRICS, EN EL FOCUS DE L'EPIDÈMIA

El Govern tancarà les residències que no compleixin condicions per frenar el coronavirus

Sanitat converteix en «ordre executiva» el protocol que obliga a tenir metges, aïllar malalts i vetar visites

Afers Socials destina 300 milions d'euros a proporcionar mitjans i reforçar l'atenció domiciliària

zentauroepp52850616 elder200319152947

zentauroepp52850616 elder200319152947 / Ismael Herrero

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

El Govern tancarà les residències de gent gran que no reuneixin condicions per afrontar el coronavirus, els obligarà a garantir un atenció mèdica mínima i els proporcionarà el material i personal que han estat reclamant tirant de part d’un pressupost de 300 milions habilitat pel Consell de Ministres dimarts passat.

Aquest és el pla de xoc amb què l’Executiu pretén frenar l’alta mortalitat registrada en diversos centres de tot Espanya, segons han anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa i el vicepresident d’Afers Socials, Pablo Iglesias. En només sis geriàtrics s’ha sabut en els últims dos dies que han mort uns 60 avis.

Notícies relacionades

El 5 de març passat, Sanitat va remetre a les comunitats autònomes un protocol de com havien d’actuar les residències per fer front a un patogen que s’acarnissa amb la població de més edat. Havien d’aïllar els casos sospitosos, atendre’ls mèdicament i vetar les visites de familiars. Tot i que els responsables dels geriàtrics asseguren haver-lo implementat en la mesura que era possible, es deuen haver produït moltes excepcions, ja que avui mateix el ministeri convertirà «el protocol en ordre executiva», segons el titular de la cartera.

Iglesias ha explicat que a més d’aportar mitjans a les residències, els 300 milions es destinaran també a reforçar i ampliar els serveis d’atenció domiciliària de les persones grans, algunes, afectades pel tancament de centres de dies o per la impossibilitat dels familiars de visitar-les.