MESURES DRÀSTIQUES

Rússia prohibeix l'entrada als xinesos pel coronavirus

Només podran trepitjar territori rus en trànsit a un altre país

undefined52044103 moscow  russian federation   30 01 2020   an official of rus200218195352

undefined52044103 moscow russian federation 30 01 2020 an official of rus200218195352 / MAXIM SHIPENKOV

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern rus ha suspès l’entrada de ciutadans xinesos al país a partir del 20 de febrer, en un intent d’impedir la propagació del coronavirus Covid-19.

Segons la directiva governamental, els ciutadans xinesos no podran entrar a Rússia ni amb finalitats laborals, ni particulars, ni turístiques ni científiques, han informat a la premsa local fonts de l’Executiu.

A partir d’aquesta mitjanit, els corresponents departaments deixaran d’expedir documents d’invitació per a ciutadans xinesos, que només podran entrar a Rússia en cas de trànsit a un tercer país.

El motiu d’aquesta decisió provisional, d’acord amb la font oficial, és «l’empitjorament de la situació epidemiològica a la Xina i la contínua entrada de ciutadans xinesos en territori rus».

La directiva ha sigut subscrita pel primer ministre rus, Mikhaïl Mixustin, per recomanació del departament encarregat de combatre la propagació del Covid-19, encapçalat per la vice primera ministra, Tatiana Golíkova.

Notícies relacionades

Més de mig miler de ciutadans xinesos han sigut posats en quarantena a Rússia a causa del coronavirus, majoritàriament en centres mèdics de la regions de l’extrem orient de Rússia, limítrofs amb la Xina.

Rússia va confirmar el 31 de gener que dos ciutadans xinesos havien sigut ingressats al seu territori a causa del coronavirus causant de la pneumònia de Wuhan, que s’ha segat ja la vida d’almenys 1.868 persones, però tots dos van ser donats d’alta. 

Temes:

Coronavirus