CRISI SANITÀRIA INTERNACIONAL

Espanya, lliure del coronavirus després de l'alta dels dos únics casos registrats

El ciutadà alemany ingressat a La Gomera i el britànic resident a Mallorca han sortit de l'hospital

zentauroepp52273262 air china200213090304

zentauroepp52273262 air china200213090304 / Robert Ramos

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Espanya ha quedat lliure de casos del coronavirus de Wuhan una vegada que aquest divendres han sigut donats d’alta els dos únics malalts registrats al territori nacional, un alemany ingressat a La Gomera i un britànic a Palma de Mallorca, tots dos contagiats fora.

El ciutadà alemany que va estar ingressat en aïllament a l’Hospital de La Gomera ha sigut donat d’alta aquest divendres, igual que el pacient que estava ingressat a Mallorca, un britànic resident a l’illa.

La Conselleria de Sanitat del Govern de les Canàries ha informat en un comunicat que el pacient donat d’alta «ja pot dur a terme amb absoluta normalitat les activitats que vulgui, ja que no són necessàries mesures de restricció de cap tipus, segons estableix el protocol».

El ciutadà alemany va viatjar a La Gomera des d’Alemanya el 28 de gener, i l’endemà les autoritats sanitàries espanyoles van rebre un avís dels seus col·legues alemanys en què indicaven que abans de la seva partida havia estat en contacte amb un amic que, al seu torn, havia donat positiu en coronavirus.

Va ser localitzat i aïllat a l’Hospital de La Gomera, on es va confirmar el seu contagi, si bé amb símptomes lleus que van desaparèixer aviat, i finalment aquest dijous va donar negatiu en un nou test que ha sigut confirmat aquest divendres.

El pacient es va encomanar al seu país després d’haver estat en contacte amb un altre malalt i a qui després es va localitzar de vacances, amb cinc amics, a l’illa de La Gomera el 29 de gener passat.

Els altres companys d’aquest ciutadà, que van viatjar amb ell des d’Alemanya i que han donat negatiu en totes les proves, finalitzaran aquest dissabte el seu període de quarantena, aïllament que han passat a l’allotjament de la localitat d’Hermigua que havien reservat per a la seva estada a l’illa.

El cas de Palma

D’altra banda, les mostres de l’home ingressat a l’Hospital Universitari Son Espases, a Palma, han donat negatiu per coronavirus (Covid-19) per segona vegada, de manera que ha sigut donat d’alta a l’estar lliure de càrrega viral.

Aquestes eren les quartes mostres que li prenien al pacient i havien sigut enviades a analitzar al Centre Nacional de Microbiologia de l’institut de salut Carlos III, ha detallat la conselleria balear de Salut i Consum en un comunicat.

Notícies relacionades

Aquesta tarda, donat que s’han produït dos resultats negatius consecutius, tal com indiquen els protocols i d’acord amb els criteris dels professionals, el pacient ha rebut l’alta.

El pacient, un britànic resident a Mallorca que va ingressar després d’informar que havia estat en contacte a França amb una persona que havia donat positiu en coronavirus i havia tingut símptomes durant un dia, va ser aïllat a l’hospital des de divendres passat i no va mostrar cap símptoma.