NOVA OPINIÓ MÈDICA

Un estudi demostra que un antiviral ajuda a recuperar-se abans de la grip

Segons els resultats, l'oseltamivir permet als pacients afectats de grip recuperar-se un dia abans en el cas de la població en general i dos o tres dies abans a les persones grans

zentauroepp16073740 mue600 muenster  alemania  25 5 2011  un asistente de labora181228165835

zentauroepp16073740 mue600 muenster alemania 25 5 2011 un asistente de labora181228165835 / MARIUS BECKER

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un estudi europeu, en què han participat 427 pacients de Catalunya i cinc centres sanitaris públics de Barcelona ciutat, ha demostrat que l’antiviral oseltamivir és eficaç per reduir abans els símptomes de la grip, especialment entre la gent gran.

Aquest dijous l’Institut Català de la Salut (ICS) ha informat que els cinc centres de Barcelona són els CAP La Marina, Manso i Sant Martí de Provençals, i els centres d’urgències d’atenció primària Horta i Casernes, i que l’estudi ha sigut liderat pel metge de família del CAP Manso, Carles Llor.

Segons els resultats, l’oseltamivir permet als pacients afectats de grip recuperar-se un dia abans en el cas de la població en general i dos o tres dies abans a les persones grans.

En aquest estudi, denominat ALIC4E, han participat quinze països europeus i 3.266 pacients, i Catalunya és el territori que ha aportat més pacients amb 427 (13 % del total).

Altres conclusions

Altres conclusions de la recerca, que s’ha dut a terme durant tres temporades de grip i que s’ha publicat a la revista ‘The Lancet’, són que les persones amb diverses malalties, la gent gran o els que tenen símptomes previs més duradors obtenen més benefici amb l’ús del fàrmac.

Malgrat aquests beneficis, l’ICS ha indicat que a l’hora de prescriure l’antiviral cal valorar els efectes secundaris, ja que també s’ha constatat que els pacients que van prendre oseltamivir van experimentar més vòmits o nàusees.

Notícies relacionades

També s’ha comprovat que no hi ha diferències entre començar el tractament amb oseltamivir en les primeres 48 hores de tenir símptomes de grip o fer-ho passades aquestes primeres hores.

A més, en els pacients que van seguir aquest tractament es va reduir un 4 % l’ús d’antibiòtics.

Temes:

Grip