tractament de reaccions al·lèrgiques greus

Sanitat retira una de les injeccions d'adrenalina més venudes del mercat

Algunes unitats del producte tenen un defecte que fa que s'hagi de realitzar «una força superior a l'establerta» per activar l'administració de la dosi

adrenalina autoinyector8

adrenalina autoinyector8

1
Es llegeix en minuts

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha ordenat la retirada de la solució injectable d’adrenalina en ploma precarregada Emerade, destinada al tractament de reaccions al·lèrgiques agudes greus per un possible defecte de qualitat.

Segons una nota informativa de l’AempsAemps, el defecte de qualitat consisteix en un problema amb el dispositiu d’autoinjecció, que provoca que en algunes unitats s’hagi de realitzar «una força superior a l’establerta» en les especificacions per activar l’administració de la dosi.

Com a conseqüència d’això, segons l’Aemps, existeix el risc que no s’administri la dosi, un problema que no està associat a lots concrets, de manera que podria aparèixer a qualsevol ploma del fàrmac.

«Dificultats» per a la seva correcta administració

L’Aemps assegura que, si bé la probabilitat que una unitat estigui afectada és baixa, donades les situacions potencialment molt greus en les quals s’administren, «les dificultats inherents a l’administració en les esmentades situacions clíniques i que no administrar la dosi corresponent suposa un risc potencial per a la vida del pacient», s’ha ordenat la seva etirada del mercat.

Notícies relacionades

No obstant, l’Aemps destaca que la majoria de les plomes Emerade que estan en circulació s’activaran correctament amb el seu ús i alliberaran l’adrenalina «de manera adequada».

Perquè els pacients disposin de medicaments sense aquest defecte potencial, se substituiran per d’altres d’alternatius.