INFECCIÓ BACTERIANA

Salut confirma quatre sospitosos de listeriosi a Catalunya

Les analítiques verificaran si es tracta de casos confirmats o no

producto7601

producto7601

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) ha informat aquest dimecres que té constància de quatre nous casos de listèria que estarien relacionats amb el brot d’Andalusia causat per la carn entatxonada La Mechá. Aquests possibles casos estan un al Barcelonès, un altre al Gironès, un altre a la Garrotxa i un últim al Vallès Occidental. Totes són persones que han viatjat a Andalusia i han menjat carn allà, i que van experimentar símptomes lleus, com diarrees (amb febre o sense). Salut està a l’espera de les analítiques per verificar si es tracta de casos confirmats o no. 

Notícies relacionades

Anteriorment, des de l’inici del brot, la Conselleria de Salut havia detectat uns cinc possibles casos més de listeriosi a Catalunya. No obstant, fa dos dies va informar que, al no presentar resultats prou determinants en les analítiques, no es va poder confirmar cap d’aquests cinc. Malgrat això, la seva situació clínica fa que l’Aspcat conclogués i qualifiqués com a probable la infecció per listeriosi relacionada amb el brot originat a Andalusia.

El secretari de Salut Pública català, Joan Guix, ja va advertir dimarts que podien aparèixer més casos a causa del llarg procés d’incubació de la listèria, i va afegir que no és una patologia estranya, ja que el 2018 n’hi va haver 85 casos a Catalunya, sense tenir res a veure amb cap brot.