11 d’ag 2020

Anar al contingut

al japó

Donat d'alta el nadó més petit del món, nascut amb 268 grams

El nen ha estat des de l'agost passat a la unitat de cures intensives per a nounats d'un hospital de Kyoto fins a arribar als 3.238 grams

Efe / Tokio

Donat d'alta el nadó més petit del món, nascut amb 268 grams

HANDOUT

Un hospital de Tòquio (Japó) ha donat l’alta mèdica a un nadó nascut l’agost passat amb 268 grams de pes i que estava des d’aleshores en una incubadora, cosa que el converteix en el nen més petit del món que sobreviu a un part prematur. El nadó va néixer a les 24 setmanes de gestació per un procediment d’urgència a l’hospital de la Universitat de Keio i va ser tractat a cures intensives per a nounats fins a arribar als 3.238 grams, segons ha confirmat a l’agència Efe el metge a càrrec, Takeshi Arimitsu. 

Un metge mostra la mida del nen nascut amb 268 grams / universitat de keio (reuters)

Segons la Universitat de Keio, es tracta del nen més petit en sobreviure a un part prematur, un rècord que fins ara ostentava un nadó nascut a Alemanya el 2009 amb 274 grams. També a Alemanya va néixer el 2015 la nena més petita de la qual fins ara es té constància, amb només 252 grams.

Al Japó, el país del món amb menor mortalitat de nounats segons dades de l’Unicef, la taxa de supervivència de nounats amb menys d’un quilo de pes és del 90%, tot i que aquesta proporció es redueix a menys del 50% per als nadons de menys de 300 grams.

El nadó més petit del món en una imatge recent / UNIVERSITAT DE KEIO (EFE)

Arimitsu va destacar que tot i que es tractava d’un cas "de molt risc", l’èxit demostra "que hi ha possibilitats que el nadó surti de l’hospital malgrat néixer molt petit". Per la seva part, la mare del nen, que no va voler fer públic el seu nom, va expressar la seva "felicitat per veure'l tan gran" i després "de no saber si podria sobreviure".

Temes: Mares Japó