Alerta sanitària

Un afectat per meningitis a Madrid per consumir formatge cru d'ovella

Els productes implicats han sigut distribuïts també a Catalunya i el País Basc

Formatge

Formatge / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) ha informat de l'existència d'un afectat per meningitis a la Comunitat de Madrid per una intoxicació pel bacteri Listeria monocytogenes associat al consum d'un formatge de llet crua d'ovella, fabricat al País Basc.

L'Aecosan va tenir coneixement d'aquest fet ahir a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (Sciri) i avui ha informat que l'afectat evoluciona favorablement. El formatge, segons informa l'agència, ha sigut fabricat per l'empresa Ohian Txiki Koop, ubicada al País Basc.

Els formatges presumptament implicats són els següents:  

Gutizia, formatge de llet crua d'ovella. Txuria, formatge de pasta tova de llet crua d'ovella. Beltza, formatge làctic rul·lo de llet crua d'ovella.

Els productes implicats han sigut distribuïts a les comunitats autònomes de Catalunya i el País Basc, a més de la de Madrid. L'Aecosan ha subratllat que s'estan retirant tots els lots de formatge de llet crua d'ovella de pasta tova.

Aquesta informació ha sigut comunicada a través del sistema de la xarxa d'alerta nacional a les autoritats competents de les comunitats autònomes que estan realitzant les oportunes actuacions.

Notícies relacionades

Com a mesura de precaució, s'aconsella a les persones que tinguin a casa algun envàs d'aquests productes, que s'abstinguin de consumir-los. En cas d'haver-los consumit, i si presenten alguna simptomatologia no habitual, es recomana que es dirigeixin a un centre sanitari.

La listeriosi és una infecció greu generalment causada pel consum d'aliments contaminats amb el bacteri Listeria monocytogenes.