Anar al contingut

REPERCUSSIÓ SANITÀRIA

Serveis mínims a la sanitat pública

Als hospitals i CAP funcionaran les urgències i la cirurgia inajornable

El Periódico / Barcelona

Serveis mínims a la sanitat pública

periodico

La xarxa sanitària pública de Catalunya no atendrà aquest dimarts l'activitat programada, i això afectarà les intervencions quirúrgiques no urgents, les visites especialitzades que habitualment són ateses a les consultes externes i les proves diagnòstiques que no siguin inajornables. Als centres d'assistència primària (CAP) l'activitat també es reduirà a l'atenció urgent.

També funcionaran les unitats de diàlisi, les de vigilància intensiva, la de grans cremats, la de sèpsia i malalts infecciosos, les sales de parts, les cuines i els serveis de radioteràpia i quimioteràpia, a més de les sales de necròpsia. Els transports sanitaris es limitaran a l'atenció de les urgències.

Aquestes mesures, publicades al 'Diari Oficial de la Generalitat' d'aquest dilluns, no han sigut comunicades a tots els usuaris, ja que la convocatòria de vaga que les motiva es va decidir diumenge. Això pot implicar que nombrosos ciutadans es desplacin per anar a una cita mèdica per desconèixer que aquesta no tindrà lloc.

Altres suports

El sindicat Metges de Catalunya (MC), majoritari al sector, i l'Acadèmia de Ciències Mèdiques també han informat de la seva inactivitat dimarts, ja que se sumen a la vaga convocada.    

0 Comentaris
cargando