INICIATIVA LEGAL CATALANA

El Parlament aprova promoure la despenalització de l'eutanàsia

La majoria de la cambra catalana vota a favor de la proposta que es presentarà al Congrés

jjubierre34756492 mesa parlament160720162602

jjubierre34756492 mesa parlament160720162602 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

El Parlament català presentarà davant el Congrés dels Diputats la proposta de despenalització de l'eutanàsia i del suïcidi assistit, que aquest dimarts han votat favorablement a la cambra catalana tots els grups, amb l'excepció del PP i del diputat no adscrit Germà Gordó, que hi han votat en contra, i de Ciutadans, que s'ha abstingut. A favor, s'hi han pronunciat Junts pel Sí, el PSC, Catalunya Sí Que es Pot i la CUP. La proposta planteja modificar l'article 143.4 de la llei que regula el Codi Penal espanyol, que preveu castigar amb penes de fins a vuit anys de presó a qui "de forma directa o cooperant" ajudi a morir a qui així ho sol·liciti, de forma "expressa, lliure i inequívoca" per patir una malaltia incurable que irremeiablement li causarà la mort i que causa intens dolor.

 Els diputats del JxS i la CUP han advocat perquè el Parlament elabori una llei pròpia d'eutanàsia "amb plena sobirania". Això no seria viable, no obstant, si prèviament no se suprimeix aquell article del Codi Penal espanyol, recorden fonts jurídiques.

Debat a Madrid

Notícies relacionades

La proposta serà debatuda al Congrés dels Diputats si una majoria suficient dels seus membres la pren en consideració. En aquest cas, el debat es produirà quan el projecte s'incorpori a l'ordre del dia de la cambra baixa, circumstància que pot tenir lloc en un termini indeterminat.

El fet que estigui impulsada pels socialistes catalans, i que l'actual secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'hagi pronunciat a favor de despenalitzar l'eutanàsia poden facilitar que el debat estatal es produeixi.