El PSC exigeix l'obertura nocturna dels CAP del Baix Llobregat davant el ple en urgències

Els socialistes denuncien la 'situació límit' en què es troben els centres sanitaris a causa de les retallades

 

  / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'augment de la demanda assistencial en hospitals i centres d'assistència primària a conseqüència de l'epidèmia de grip ha portat el sistema sanitari català a una "situació límit" en què influeixen les retallades que va patir la xarxa pública, especialment al Baix Llobregat, ha denunciat Antoni Poveda, primer secretari del PSC i alcalde de Sant Joan Despí.

Per aquesta raó, el PSC ha reclamat que la Conselleria de Salut reobri en horari nocturn set centres d'assistència primària d'aquesta comarca, torn que va ser suprimit per la Generalitat en l'inici de la crisi, entre el 2011 i el 2012. En concret, Poveda ha reclamat l'obertura nocturna dels CAP de Gavà, Martorell, Molins de Rei, Olesa, Sant Boi de Llobergat, Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat i Viladecans.

Notícies relacionades

"Tots aquests CAP tenien obertes les seves urgències a les nits, i evitaven moltes visites als hospitals per l'epidèmia de grip", ha dit Poveda, que ha denunciat la "indigna" situació en què es troben molts pacients ocupant "els passadissos" de les urgències d'alguns centres sanitaris. Entre aquests últims ha citat els de Martorell, Viladecans i Moisès Broggi.