Salut va proposar la compra de l'Hospital General de Catalunya a QuirónSalud en un dinar el 10 d'octubre

El departament va enviar després un primer esborrany, segons fonts de la Conselleria, però l'empresa segueix negant que tingui cap document

1
Es llegeix en minuts

El Departament de Salut va proposar a QuirónSalud la compra de l'Hospital General de Catalunya en un dinar de treball que va tenir lloc el 10 d'octubre, segons han explicat fonts de la Conselleria. El dinar va ser entre màxims dirigents del Servei Català de la Salut (CatSalut) i el grup privat i, segons les mateixes fonts, durant la reunió Salut va proposar a l'empresa la compra de l'Hospital General i els directius de QuirónSalud van demanar un primer document en què el CatSalut defineix una proposta sobre les necessitats assistencials que s'instal·larien al centre. Fonts de Salut asseguren que aquest primer esborrany es va enviar a l'empresa abans de divendres -quan es va fer pública la proposta-, mentre que fonts de QuirónSalud ho neguen.

Notícies relacionades

Divendres, el conseller de Salut, Antoni Comín, va anunciar una proposta de compra de l'Hospital General de Catalunya a QuirónSalud per uns 50 milions d'euros. Posteriorment, el grup va emetre un comunicat en què negava que hi hagués hagut cap "comunicació formal" ni "oferta en ferm", i per tant no es podia "estudiar ni analitzar una cosa que no existeix". Poc després, Comín va reiterar en una roda de premsa l'existència de l'oferta, i va explicar que hi ha hagut converses entre alts directius de les dues parts i que els responsables de l'empresa tenen documentació per avaluar.

Segons ha detallat Salut, en el dinar del 10 d'octubre hi van participar el director del CatSalut, David Elvira; el subdirector, Josep Maria Argimon; el director de l'Hospital General de Catalunya, la Clínica del Vallès i el Sagrat Cor, Xavier Mate, i el conseller delegat de QuirónSalud, Víctor Madera. Fonts de QuirónSalud s'han remès al comunicat emès divendres i insisteixen a negar que tinguin cap document en relació amb una oferta de compra de l'hospital. De fet, fonts del grup han assegurat que l'hospital ubicat a Sant Cugat "no està en venda", encara que sí que reconeixen haver mantingut alguns contactes "informals" amb Salut en relació amb la situació en què quedaria l'hospital a partir del moment que el departament no hi derivés més activitat pública, però no respecte a una eventual compra del centre.