Neix un nadó a Lisboa d'una dona que feia 15 setmanes que estava en mort cerebral

La mare ha sigut mantinguda amb vida artificialment fins a la setmana 32 de gestació

beb

beb

1
Es llegeix en minuts

A Lisboa ha nascut un nadó en una cesària practicada a una dona que feia 15 setmanes que estava mort cerebral, el període més llarg de supervivència registrat a Portugal.

Segons publiquen aquest dimecres diversos mitjans lusitans, el nadó va néixer dimarts al Centre Hospitalari de Lisboa Central, després de 32 setmanes de gestació i amb un pes de 2,350 quilograms.

L'estat de mort cerebral de la mare, de 37 anys, va ser declarat el 20 de febrer a causa d'una hemorràgia intracerebral.

Amb el permís de la família i el vistiplau de la Comissió d'Ètica i la direcció del centre, els metges van decidir prosseguir amb la gestació i programar la cesària quan es complissin 32 setmanes.

Notícies relacionades

El nadó està ingressat a la unitat de cures intensives de nounats de l'hospital lisboeta.

El president de la Societat Portuguesa d'Obstetrícia i Medicina Maternofetal, Luís Graça, ha afirmat en unes declaracions a la ràdio portuguesa TSF que la durada de la gestació amb la mare en estat de mort cerebral és "absolutament excepcional". "N'hi ha altres casos, però han durat de dues a tres setmanes. En aquest cas s'ha arribat a 15 setmanes. És excepcional. La medicina portuguesa n'està orgullosa", ha afegit.

Temes:

Portugal Lisboa