Les farmàcies dispensaran la vacuna contra la meningitis B des de l'1 d'octubre

L'injectable, a partir dels dos mesos, es vendrà sota prescripció mèdica

1
Es llegeix en minuts

Les farmàcies estan autoritzades a vendre la vacuna contra la meningitis B a partir de l'1 d'octubre, després que el medicament hagi passat a ser classificat com de "prescripció mèdica no restringida".

Així ho ha decidit l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (Aemps), que depèn del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

La vacuna Bexsero® de la Companyia Novartis Vaccines and Diagnostics S.r.l., es va autoritzar a la Unió Europea el gener del 2013, segons informa el ministeri de Sanitat en una nota de premsa.

Es tracta d'una vacuna injectable indicada per a la immunització activa, a partir dels dos mesos d'edat, frente a la malaltia meningocòccica invasiva causada per Neisseria meningitidis serogrupo B.

A causa de les seves característiques farmacològiques i la seva novetat, i basant-se en la legislació espanyola, en un primer moment aquesta vacuna va ser qualificada per l'Aemps com d'ús hospitalari.

Notícies relacionades

No obstant, després d'avaluar noves dades de qualitat i seguretat presentades per la companyia després de la distribució de més d'1.200.000 dosis de la vacuna a tot el món, l'Aemps va decidir modificar aquesta qualificació i aprovar la seva dispensació a les oficines de farmàcia.

Una vegada presa aquesta decisió, el titular de l'autorització de comercialització ha d'adaptar els seus envasos a les noves condicions de dispensació, i això passarà a partir de l'octubre, segons explica Sanitat. 

Temes:

Meningitis