Mor el nen de sis anys d'Olot infectat de diftèria

El conseller Boi Ruiz espera que aquesta mort provoqui una "reflexió col·lectiva" favorable a la vacunació

Boi Ruiz (centre), al costat de l’especialista de l’uci de Pediatria, Montse Pujol (dreta), i el director general de Salut Pública, Antoni Mateo, aquest dissabte a la Vall d’Hebron.

Boi Ruiz (centre), al costat de l’especialista de l’uci de Pediatria, Montse Pujol (dreta), i el director general de Salut Pública, Antoni Mateo, aquest dissabte a la Vall d’Hebron. / ALEJANDRO GARCÍA (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El nen de 6 anys malalt de diftèria i hospitalitzat a la Vall d'Hebron nen de 6 anys diftèriaVall d'Hebrondes del 30 de maig ha mort aquest dissabte al centre, segons ha informat aquest hospital.

El pacient, que estava ingressat a la unitat de cures intensives pediàtriques de l'hospital, ha mort aquesta matinada, i era el primer cas de diftèria diagnosticat a Espanya en els últims 28 anys.

El nen tenia afectades les funcions respiratòries, cardíaques i renals funcions respiratòries, cardíaques renalsper la toxina de la diftèria, i necessitava respiració assistida, estava connectat a un ronyó artificial i feia diversos dies que estava amb circulació extracorpòria.

REFLEXIÓ COL·LECTIVA

El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, ha confiat que la mort del nen de sis anys d'Olot (Garrotxa) amb diftèria serveixi perquè sorgeixi una "reflexió col·lectiva" sobre la necessitat que la població estigui vacunada. Així ho ha manifestat durant una conferència de premsa en què també han participat el secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, el gerent de l'Hospital de la Vall d'Hebron, Vicenç Martínez, i el cap de l'uci pediàtrica, Joan Balcells.

Notícies relacionades

Boi Ruiz ha explicat que es portarà a terme una autòpsia clínica del nen -i ha agrait el consentiment dels pares- per conèixer més bé la malaltia mitjançant els mètodes actuals i millorar així els tractaments. I ha demanat als pares que no es deixin convèncer per informacions "inadequades", i ha anunciat que el Govern està pensant a impulsar una campanya més incisiva perquè tothom es vacuni.

Aquest cas de contagi de diftèria ha provocat les últimes setmanes la polèmica per la negativa dels pares a vacunar el nen, cosa que va provocar la seva infecció

Temes:

Olot