Sanitat proposa a Europa crear un romanent del tractament de la diftèria

La pretensió és que s'hi pugui accedir en cas de necessitat de manera immediata

Una infermera subministra una vacuna a un nen.

Una infermera subministra una vacuna a un nen. / ARXIU

1
Es llegeix en minuts

Espanya proposarà als ministres de Sanitat de la UE la creació d'un romanent centralitzat de reserves de l'antitoxina diftèrica al qual pugui accedir de manera ràpida qualsevol país europeu per tractar un cas de diftèria com el d'Olot (Girona).

Segons ha informat el secretari general de Sanitat, Rubén Moreno, serà ell l'encarregat de traslladar aquesta proposta als responsables de Sanitat de la UE en la reunió del consell de ministres Sanitat i Consum de la UE que se celebra aquest divendres a Luxemburg.

A petició d'Espanya, s'ha introduït en l'ordre del dia de la reunió d'avui un nou punt per exposar el cas de diftèria diagnosticat el 30 de maig a Olot, i traslladar les dificultats a què es va enfrontar el Ministeri de Sanitat per aconseguir el tractament, que finalment va arribar de Rússia.

Notícies relacionades

Moreno exposarà davant els responsables de Sanitat la necessitat de disposar d'un estoc de reserves de l'antitoxina diftèrica de manera que, davant un eventual cas de diftèria, es pugui accedir "immediatament" a aquesta antitoxina i començar com més aviat millor el tractament d'una malaltia que és potencialment mortal.

El secretari general de Sanitat ha recordat que entre un 0,2 i un 0,4% dels espanyols són portadors del bacteri de la diftèria i el podrien encomanar a aquelles persones que no estiguin vacunades. Per això, encara que "és rar" que se'n produeixin casos, pot arribar a passar.