PROTESTA CONTRA EL MINISTERI DE SANITAT

Tancada de malalts d'hepatitis C a l'hospital Josep Trueta de Girona

La concentració secunda la de l'hospital 12 de Octubre de Madrid

Malalts d’hepatitis C i familiars sostenen una pancarta de suport a l’hospital Josep Trueta de Girona.

Malalts d’hepatitis C i familiars sostenen una pancarta de suport a l’hospital Josep Trueta de Girona. / ACN / ÀLEX RECOLONS

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO GIRONA

Una quarantena de malalts d'Hepatitis C es van tancar aquest dijous a l'hospital Josep Trueta de Girona per reclamar l'accés a un tractament amb els nous fàrmacs antivirals que el Ministeri de Sanitat es resisteix a finançar per a tots els afectats. La concentració, que es produeix en suport de la que altres afectats mantenen a l'hospital 12 de Octubre de Madrid des del 18 de desembre passat, va començar a les 11.30 hores i està previst que es mantingui fins a aquest dissabte.

Notícies relacionades

El delegat sindical del centre Ramon Serna ha dit que aquesta mesura busca «incrementar la pressió» al Govern central perquè se'ls administrin fàrmacs d'última generació. El Ministeri de Sanitat fins ara només ha determinat un pressupost d'aquest medicament per als malalts més crítics, unes 7.000 persones, i assegura que negocia per aconseguir una rebaixa en el cost. El nou tractament val uns 25.000 euros per malalt, segons els afectats.

Segons l'Associació Espanyola d'Estudis del Fetge, a Espanya hi ha 500.000 malalts d'hepatitis C, dels quals 30.000 necessitarien aquests nous medicaments, perquè «els antics són més lesius i menys segurs». Sanitat, en canvi, només garanteix aquest fàrmac a entre 5.000 i 7.000 malalts.