Desmuntant mites

¿Els adults han de beure llet?

La creença que és un producte només per a nens s'esvaeix davant la realitat nutricional que ofereix aquest lacti

La llet és un producte alt en proteïna i molt nutritiu que no seria necessari excloure de la dieta duna persona adulta

La llet és un producte alt en proteïna i molt nutritiu que no seria necessari excloure de la dieta duna persona adulta

2
Es llegeix en minuts

En els últims temps la llet de vaca ha sigut objecte de debat i s’han estès molts mites al voltant del seu consum en l’edat adulta. ¿L’hem d’abandonar una vegada deixem la infantesa o és un aliment imprescindible en una dieta equilibrada?

La idea que la llet és exclusivament per a nens s’esvaeix davant la realitat nutricional que ofereix aquest lacti. La llet és un aliment d'un alt valor nutritiu i una excel·lent font de proteïnes de gran valor biològic que no és necessari excloure de l'alimentació d'una persona adulta. És una font molt rica en calci però també en fòsfor, potassi, magnesi, zinc, i vitamines A, B1, D i K2. Segons experts en nutrició, un vas estàndard de llet (250 ml) pot proporcionar fins a 300 mg de calci, una tercera part del que necessita diàriament una persona adulta per a mantenir la bona salut dels ossos i l'equilibri general de l'organisme. En aquest sentit, es recomana entre una i tres racions de llet o productes lactis al dia, sempre sense sucre i baixos en sal.

Els darrers anys, el nombre de persones que presenten algunes molèsties digestives en consumir llet, no associades a una intolerància a la lactosa, ha augmentat. Això ha avivat la flama de la controvèrsia. És la llet en si mateixa la culpable d'aquestes malalties?

Què és la llet A2 i quins són els seus beneficis

Notícies relacionades

La llet que consumim actualment poc té a veure amb la que consumien generacions anteriors. En el seu origen, la llet tenia un alt contingut de la proteïna denominada beta-caseïna A2, però els avenços en la indústria làctia i els encreuaments selectius amb finalitats productives han anat alterant el producte. En la llet que es comercialitza avui dia predomina la proteïna beta-caseïna A1. És aquesta variant la que s’ha associat amb algunes molèsties digestives en certs individus, cosa que ha contribuït a la creença que la llet en general és perjudicial per a la salut.

Diversos estudis han determinat que aquells consumidors que experimenten malestars en ingerir llet o productes lactis, sense presentar al·lèrgies a la proteïna de la llet de vaca ni intolerància a la lactosa, troben alleujament en optar per la llet A2. És per aquesta raó que la llet amb proteïna A2 ha emergit com una opció molt valuosa que permet mantenir aquest lacti en la dieta i disfrutar dels seus beneficis nutricionals sense els efectes secundaris no desitjats.