Coronavirus

L’OMS insisteix en la necessitat d’estar preparats davant la pròxima pandèmia: «No podem ignorar l’assumpte»

«Continua existint l’amenaça que aparegui un altre patogen amb un potencial encara més mortífer», ha avisat

L’OMS insisteix en la necessitat d’estar preparats davant la pròxima pandèmia: «No podem ignorar l’assumpte»
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha instat els països a no demorar més l’aprovació del tractat internacional per estar preparats davant futures pandèmies.

«No podem ignorar l’assumpte. Si no fem els canvis necessaris, ¿qui els farà? I si no els fem ara, ¿quan? Quan la pròxima pandèmia truqui a la porta, i ho farà, hem d’estar preparats per respondre de manera decisiva, col·lectiva i equitativa», ha defensat Tedros durant la seva intervenció aquest dilluns a l’Assemblea Mundial de la Salut, que s’està celebrant a Ginebra (Suïssa).

El màxim dirigent de l’organisme sanitari internacional de les Nacions Unides ha alertat que, malgrat que ja ha acabat l’emergència internacional per la covid-19, encara «continua existint l’amenaça que aparegui una altra variant que provoqui noves onades de malaltia i mort».

L’amenaça continua

Igualment, ha avisat que «continua existint l’amenaça que aparegui un altre patogen amb un potencial encara més mortífer». «I les pandèmies no són l’única amenaça a la qual ens enfrontem», ha afegit al respecte.

Per això ha insistit davant tots els Estats membre de l’OMS de la necessitat de tenir un mecanisme de preparació davant pandèmies: «En un món de crisis superposades i convergents, una arquitectura eficaç de preparació i resposta davant emergències sanitàries ha d’abordar emergències de tota mena».

Tedros considera que la reunió d’alt nivell sobre preparació i resposta davant pandèmies que se celebrarà aquest any podria ser «una valuosa oportunitat perquè els líders tracin un camí clar cap a aquell futur».

Notícies relacionades

«Necessitem un compromís generacional per no tornar al vell cicle de pànic i negligència que va deixar vulnerable el nostre món, sinó que avançarem amb un compromís compartit per fer front a amenaces compartides amb una resposta compartida. Per això diem que la pandèmia és un compromís generacional: el compromís d’aquesta generació és important perquè ha experimentat com de terrible pot ser un petit virus», ha argumentat el director general de l’OMS.

Així, en conclusió, ha demanat a tots els Estats membre que «participin de manera constructiva i urgent en les negociacions sobre l’acord relatiu a la pandèmia» així com en l’actualització del Reglament Sanitari Internacional perquè «el món no hagi d’enfrontar-se mai més a la devastació d’una pandèmia com la de la covid-19».

Temes:

OMS Coronavirus