La segona edició de Sakura Matsuri converteix Sabadell en el centre de la cultura japonesa

Més de 10.000 persones han assistit a la gran fira de la cultura japonesa a Sabadell

La segona edició de Sakura Matsuri converteix Sabadell en el centre de la cultura japonesa

Anna Mas

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La segona edició de la fira Sakura Matsuri Sabadell va tancar les seves portes aquest diumenge, 16 d’abril, després de rebre més de 7.500 visitants.

Els 4.000 m² del recinte firal de Fira Sabadell van acollir durant tres dies més d’un centenar d’activitats, amb tallers de dibuix, conferències, concursos de ‘cosplay’ i karaoke, videojocs, manga, presentacions editorials, classes magistrals i degustacions de gastronomia japonesa que han comptat amb la col·laboració de Tokyo-ya i Arrom, arts marcials, teatre, actuacions musicals... a més d’una completa àrea comercial.

A l’èxit de públic del certamen cal sumar-hi els més de 2.000 esportistes que van passar per la pista coberta d’atletisme, on es van celebrar diferents esdeveniments de caràcter marcial, embukais, seminaris, un taikai i un budokan.

Des de l’organització, Japan Weekend, apunten que unes 1.000 persones van participar en les activitats que es van fer a la resta de la ciutat, i destaquen les pèrgoles situades al Racó del Campanar i als Jardinets, enclavaments on es van dur a terme xerrades, tallers, esdeveniments empresarials, demostracions, actuacions musicals i festives i degustació de productes japonesos.

En aquest sentit, també hi va haver projeccions de pel·lícules als Cinemes Imperial, en col·laboració amb el Cineclub Sabadell i el Festival de Nits de cinema oriental de Vic, i amb la col·laboració, també, de restaurants, biblioteques, dojos, llibreries, botigues, entitats i concessionaris de la ciutat.

I cal destacar un programa educatiu en el qual van participar diferents centres educatius amb tallers i presentacions. En total, més de 10.000 persones van disfrutar de la gran festa de la cultura japonesa a Sabadell: «Sakura Matsuri Sabadell s’ha convertit en una gran trobada de persones de tota la comarca que comparteixen una gran passió per la cultura japonesa en totes les seves facetes», manifesten des de Japan Week en un comunicat.

Notícies relacionades

A l’esdeveniment hi van participar Visit Sabadell, el Programa de Projecció de Ciutat i Turisme de l’Ajuntament de Sabadell, el Consolat General del Japó a Barcelona, el Centre d’Estudis Japonesos de la UAB i la Fundació 1859 Caixa Sabadell, i hi van col·laborar Paco Querol (9 de la Borriana) en les activitats gastronòmiques, Raúl Miranda de Sabadell Japan City en activitats culturals tradicionals japoneses i Joaquim Suárez del grup Makoto en l’apartat d’arts marcials.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell