Operació antidroga

Intercepten a Sabadell 66 quilos de cocaïna amagats en maquinària industrial

Hi ha sis detinguts a Sabadell, un a Barcelona i un altre a El Ejido

Intercepten a Sabadell 66 quilos de cocaïna amagats en maquinària industrial

Policía Nacional

1
Es llegeix en minuts
ACN

La Guàrdia Civil, la Policia Nacional i el Servei de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària han interceptat més de 66 quilos de cocaïna que s’havien d’introduir a Espanya amagats en maquinària industrial.

L’operació s’ha desenvolupat a Algesires, Barcelona i Almeria i ha acabat amb la detenció de sis persones a Sabadell, una a Barcelona i una a El Ejido.

El ‘modus operandi’ de l’organització consistia a comprar màquines industrials al Perú, on unes quantes persones amb coneixements mecànics habilitaven compartiments ocults per amagar la droga i posteriorment enviar-la a Espanya per via marítima.

A principis d’abril, els agents van detectar l’arribada al port d’Algesires d’un contenidor sospitós d’amagar droga.

La investigació va començar gràcies a la cooperació policial internacional quan les autoritats peruanes van comunicar als agents l’existència d’una organització criminal que estaria establerta al Perú i a Espanya.

La informació feia referència a un grup especialitzat en l’exportació de grans quantitats de cocaïna amagada a l’interior de màquines de gran tonatge a través de contenidors marítims.

Arran de l’arribada del contenidor sospitós a Algesires, els investigadors van comprovar que hi portava quatre màquines de gran pes i, quan les van inspeccionar exhaustivament, van descobrir que havien sigut modificades per la zona de la base i soldades novament amb una placa d’acer.

Pocs dies després, el contenidor va sortir d’Algesires a bord d’un vaixell cap al port de València, on va estar uns quants dies sense fer cap moviment amb l’objectiu d’evitar que fos vinculat amb el contenidor que transportava la droga.

Finalment, a mitjans de maig, els agents van detectar un altre contenidor abandonat a València a bord d’un camió per dirigir-se cap a Barcelona, concretament cap a una finca abandonada a Sabadell.

Aquí van observar alguns individus que, fent ús d’un carretó elevador, van introduir les quatre màquines en un magatzem i les van començar a manipular.

Notícies relacionades

Gràcies a un dispositiu conjunt dels cossos implicats, els membres de l’organització van ser sorpresos al començar el procés d’extracció de la droga.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell

Temes:

Cocaïna