Infància

Sabadell presenta el primer parc infantil de Catalunya fabricat amb materials reciclats

Tots els jocs d’aquesta àrea infantil s’han construït amb xarxes de pesca recuperades del mar

Sabadell presenta el primer parc infantil de Catalunya fabricat amb materials reciclats

Ayuntamiento de Sabadell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sabadell (Vallès Occidental) comptarà amb el primer parc infantil de Catalunya fabricat amb materials plàstics reciclats. Així ho ha anunciat aquest matí l’alcaldessa, Marta Farrés, en la presentació d’un recinte que s’ubicarà a la plaça del Primer de Maig del barri de Can Puiggener.

Tots els jocs d’aquesta àrea infantil s’han construït amb xarxes de pesca recuperades del mar, la qual cosa ha permès reciclar residus marins i, a més, s’ha reduït l’impacte ambiental que comporta la fabricació tradicional d’aquests jocs.

La substitució dels antics jocs infantils de la plaça del Primer de Maig va començar dilluns passat i està previst que les obres d’adequació de la plaça estiguin acabades a finals de mes. Aquesta actuació inclou la instal·lació de diferents elements que s’han fabricat exclusivament a partir de diferents residus de consum reciclats.

A més de les xarxes de pesca recuperades del fons marí, s’han utilitzat residus plàstics i tèxtils, materials de consum obtinguts d’envasos alimentaris i altres residus recuperats de l’oceà.

La instal·lació, pressupostada en 12.499,90 euros, preveu posar a disposició dels més petits un total de sis jocs nous, aptes per a nens a partir dels sis mesos.

Tobogans, gronxadors i molles formaran part del conjunt lúdic producte del reciclatge, fabricats per l’empresa Kompan. Són els primers jocs d’aquestes característiques, ja que fins ara no es comercialitzaven productes d’aquest tipus fabricats amb residus plàstics.

Notícies relacionades

Farrés ha explicat que el fet d’instal·lar jocs construïts amb materials plàstics reciclats respon a la idea de «potenciar al màxim l’economia circular».

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell