Convivència

Sabadell posa en marxa una campanya per reduir el soroll a la via pública

La iniciativa «Fem-ho béeeee» té l’objectiu d’evitar les molèsties als veïns, particularment les nits d’estiu

Sabadell posa en marxa una campanya per reduir el soroll a la via pública

Ayuntamiento de Sabadell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sabadell (Vallès Occidental) ha posat en marxa la campanya informativa «Fem-ho béeeee» per reduir les molèsties causades pel soroll a la via pública. Particularment en les nits d’estiu, el soroll és un problema de convivència que afecta el descans dels veïns.

Per aquesta raó, des del consistori han elaborat una guia amb una llista de consells per a les llars i l’espai públic, i fins i tot una sèrie d’indicacions a respectar en les hores de descans, entre les 9 de la nit i les 8 del matí.

Notícies relacionades

La campanya també fa especial esment als establiments de restauració i les terrasses. Es demana a les persones propietàries que procurin fer el mínim soroll possible al muntar i desmuntar les taules i cadires de les terrasses, que reciclin el vidre en horari diürn i respectin l’horari d’obertura i tancament. També es demana a la ciutadania usuària de les terrasses que controli el volum de la veu i que respecti el descans del veïnat.

Dins de casa, es recomana mantenir un volum moderat de la televisió i la música, ja que a l’estiu les finestres solen estar obertes i es pot provocar soroll sense voler. A més, es recomana limitar l’ús d’electrodomèstics sorollosos, instruments musicals i activitats de bricolatge a l’horari diürn. I en cas de fer alguna celebració que pugui causar més soroll de l’habitual, és totalment recomanable avisar els veïns.

Temes:

Sabadell