Mantenir viu el record

Sabadell suma dos nous espais de memòria a l’Escola de Bosc de Can Rull i el carrer de Gràcia

  • Els dos llocs s’incorporen a la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic

Sabadell suma dos nous espais de memòria a l’Escola de Bosc de Can Rull i el carrer de Gràcia

Cedida a la ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

La ciutat de Sabadell (Vallès Occidental) suma dos nous espais de memòria, l’Escola de Bosc de Can Rull i el carrer de Gràcia, antigament denominat de Francesc Macià. La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, i l’alcaldessa, Marta Farrés, van firmar un conveni d’adhesió a la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic, un acord que es va materialitzar amb un acte a l’Escola d’Adults de Can Rull, antiga Bosc.

Quant al carrer de Gràcia, es va instal·lar una placa just en una cantonada on encara figura una placa pintada i protegida amb el nom de l’antic carrer de Francesc Macià, nom acordat pel ple municipal del 22 de gener del 1934, durant la Segona República, i que es va mantenir fins al 1939, quan es va rebatejar com a Verge de Gràcia.

Ciuró va agrair la tasca que desenvolupen les entitats de memòria i va reafirmar el compromís de Justícia en aquest àmbit: «És una oportunitat per difondre a les generacions presents i futures el respecte pels drets humans i el coneixement dels fonaments del sistema de llibertats de què disfrutem avui».

Notícies relacionades

En aquest sentit, va concloure la seva intervenció recordant les paraules de l’escriptor José Saramago: «Cal recuperar, mantenir i transmetre la memòria democràtica perquè es comença per l’oblit i s’acaba en la indiferència», i va afegir: «No ens podem permetre la indiferència; hem de continuar reivindicant la memòria per fer front al feixisme».

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell