Economia

El sector del metall es manifesta a Sabadell i amenaça amb una «vaga sense precedents»

  • En el conveni col·lectiu que vencia el desembre del 2021 s’establia una clàusula d’actualització salarial amb l’evolució de l’IPC, que ha de ser del 4% en l’última revisió, i denuncien que la patronal no l’ha fet efectiva de manera unilateral

El sector del metall es manifesta a Sabadell i amenaça amb una «vaga sense precedents»

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els dos principals sindicats del sector del metall a la demarcació de Barcelona, CCOO i UGT FICA, adverteixen que els treballadors aniran a una «vaga sense precedents» si la patronal no ajusta les taules salarials, tal com està fixat per conveni. Els sindicats van convocar dues assemblees paral·leles a Sabadell (Vallès Occidental) i posteriorment es van trobar al centre de la ciutat, on es van manifestar des de l’ajuntament fins a la seu del Centre Metal·lúrgic per reclamar el compliment dels acords.

En el conveni col·lectiu que vencia el desembre del 2021 s’establia una clàusula d’actualització salarial amb l’evolució de l’IPC, que ha de ser del 4% en l’última revisió, i denuncien que la patronal no l’ha fet efectiva de manera unilateral.

170.265 afectats

«La Unió Patronal Metal·lúrgica (UPN) admet que ho ha de fer, però va decidir no pagar-ho als treballadors i utilitzar-ho com a xantatge per a la negociació del nou conveni», defensa el secretari d’Acció Sindical de CCOO d’Indústria de Catalunya, José Juan Marín.

Segons detalla el sindicat, el conveni del metall de Barcelona és el conveni col·lectiu que afecta un nombre més elevat de treballadors a Catalunya, 170.265 persones, i serveix d’exemple per a molts altres convenis.

És per aquesta raó que els representants dels treballadors han convocat els delegats sindicals en dues assemblees, UGT FICA, al Casal Pere Quart, i CCOO, a la Fundació 1859 Caixa Sabadell, després dels últims contactes amb la patronal, que continua negant-se a actualitzar les taules salarials amb la clàusula de revisió que es preveu en el conveni i insisteix que aquest tema formi part de la negociació del nou conveni, detallen.

Denúncia davant el TSJC

L’incompliment que asseguren que ha portat a terme la patronal ha fet que ho denunciessin davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que els ha citat a una vista el pròxim 10 de maig.

«Reclamem el dret d’actualitzar les taules salarials per iniciar una negociació amb la patronal sense xantatges ni l’incompliment del conveni», assenyala Marín.

Notícies relacionades

Per tot això, al marge de la concentració d’aquest dijous, els sindicats adverteixen que convocaran els treballadors a la vaga. «Els sindicats majoritaris portarem el conflicte junts i de manera consensuada convocarem una vaga sectorial sense precedents», detalla el portaveu de CCOO.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Sabadell