Onada de calor

Creu Roja reparteix 400 ampolles d’aigua en tres hores entre els vianants de Sabadell

A part d’aigua, l’equip de voluntaris de la cocapital vallesana ha repartit prop de 600 mascaretes entre els veïns de la ciutat

Creu Roja reparteix 400 ampolles d’aigua en tres hores entre els vianants de Sabadell
2
Es llegeix en minuts
ACN

En el punt més àlgid de l’onada de calor, els voluntaris de Creu Roja Sabadell es van llançar al carrer per repartir aigües entre els vianants i donar-los consells per afrontar aquest pic de temperatures.

En només tres hores, l’equip de voluntaris ha repartit prop de 400 ampolles. També mascaretes. «Agraïm que amb aquesta calor pensin en tu», assegura Cate Nicolás, una de les beneficiàries de les ampolles d’aigua, afegint que «amb aquesta calor que fa, que no es pot gairebé ni aguantar, una ampolla ens va molt bé».

En paral·lel, el mateix col·lectiu està fent una crida a 300 sabadellencs, que es troben en situació de vulnerabilitat, per garantir que estiguin bé i en cas que no sigui el cas proporcionar-los ajuda.

Temperatures rècord a la ciutat

Sabadell ha aconseguit, novament, aquest dissabte temperatures rècord. A la una del migdia els termòmetres ja rondaven els 37 graus. En aquest context, els voluntaris de Creu Roja de la cocapital vallesana es van llançar al carrer per repartir ampolles d’aigua entre els vianants que passejaven pel centre.

En tres hores, ja n’havien donat unes 400. Els voluntaris també van oferir consells per afrontar la pujada dels termòmetres. «Hi ha molta gent que ho agraeix, especialment les persones grans», explicava Joaquín Llovera, voluntari de Creu Roja a Sabadell.

Una d’aquestes és Cate Nicolás, que havia sortit a fer una volta. «M’he comprat una aigua i ja me l’he begut, fa molta calor i s’agraeix la tasca que estan fent», deia. També Mercè Dinarès, ho agraïa: «Va molt bé que et donin aigua i també mascaretes, perquè molta gent no en porta». I és que a part de les aigües, l’equip de voluntaris ha repartit prop de 600 mascaretes entre els veïns.

Col·lectius vulnerables

L’actuació al carrer, no obstant, no és l’única que està fent Creu Roja aquests dies d’onada de calor. A Sabadell els voluntaris també estan fent una crida a les 300 persones que, segons la llista dels Serveis Municipals, es troben en situació de vulnerabilitat.

Notícies relacionades

«Els preguntem com estan, els donem consells i, en cas que ho necessitin, els anem a veure», explica la voluntària Esmeralda Fernández. Només durant la jornada d’aquest dissabte passat, l’equip tenia planejat fer 80 visites, algunes d’aquestes a persones sense llar que tenen localitzades. «Els portem aigua i ens assegurem que estiguin bé», afegeix.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO