Obres de millora

Acabada la modernització del polígon de Can Roqueta de Sabadell

Les obres han tingut com a objectiu revitalitzar econòmicament l’àrea industrial i millorar-ne l’accessibilitat, la mobilitat, la sostenibilitat i la seguretat

Acabada la modernització del polígon de Can Roqueta de Sabadell

Ayuntamiento de Sabadell

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les obres del polígon de Can Roqueta de Sabadell (Vallès Occidental) que han renovat i modernitzat l’àrea han arribat al final. L’actuació, que s’ha portat a terme entre el 2020 i el 2021, ha tingut com a objectiu revitalitzar econòmicament l’àrea industrial, així com millorar-ne l’accessibilitat, la mobilitat, la sostenibilitat i la seguretat.

El conjunt d’actuacions, consensuades amb l’Associació d’Empreses i Propietaris del Polígon d’Activitat Econòmica de Can Roqueta de Sabadell (AEPCRO) ha comportat una inversió pròxima als 2,2 milions d’euros. Per a la realització s’ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona d’1,7 milions d’euros, i la resta ho ha aportat l’Ajuntament de Sabadell i l’AEPCRO.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, juntament amb la presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor; la tinenta d’alcalde de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Sabadell, Montse González, i el president d’AEPCRO, Jaume Llop, han visitat el polígon ja acabat i reformat.

Marta Farrés ha explicat que «la renovació que avui presentem és una gran notícia, ja que amb les accions que s’han portat a terme, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i amb l’AEPCRO, el polígon fa un salt qualitatiu important i ofereix millores infrastructurals tant als treballadors com a les empreses que ja hi són».

Renovació i modernització

Dins de l’àmbit de la mobilitat s’han renovat dues rotondes que ja existien anteriorment i se n’han construït dues més. S’ha adequat l’amplada dels carrils de circulació i s’ha augmentat el número d’aparcament de vehicles, entre d’altres.

En elements d’urbanització, es pot destacar la millora de diferents paviments de calçada i voreres. D’altra banda, en matèria de seguretat s’han instal·lat càmeres en diferents punts del polígon que monitoritzen l’accés a vehicles de la zona. I, finalment, en àmbit ambiental s’hi ha posat enllumenat de baix consum i s’ha ubicat una estació de mesura del CO2, s’ha plantat una nova arbreda i s’ha millorat la recollida de la xarxa d’aigües pluvials amb criteris sostenibles.

270 empreses i 85,77% d’ocupació

El polígon de Can Roqueta té un total de 72 hectàrees, amb el 87,77% d’ocupació i unes 270 empreses ubicades. Es tracta d’un polígon amb carrers i naus àmplies i una configuració pensada per al desenvolupament d’activitat econòmica de dimensió des de mitjana a gran.

Notícies relacionades

El polígon compta amb un centre d’empreses industrials de titularitat municipal, on es desenvolupen diferents activitats amb l’objectiu també de revitalitzar la xarxa econòmica de la zona.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Sabadell