Liquidacions 2015 i 2016

ERC Sabadell presenta un recurs contra el pagament fraccionat de SMATSA

Els republicans afirmen que no entenen el fraccionament del pagament, que es va descartar el mes de gener

1
Es llegeix en minuts

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell ha presentat aquest matí un recurs al Jutjat del contenciós-administratiu de Barcelona contra el decret del govern municipal que permet a SMATSA el pagament fraccionat de 2,5 milions d’euros.

El comunicat de la formació política explica que la concessionària de recollida de residus i neteja urbana SMATSA li deu a Ajuntament de Sabadell aquesta quantitat de diners per un treball facturat però finalment no executat durant el 2015 i el 2016, fet comprovat pels tècnics municipals.

El nou pas endavant dels republicans, primer grup de l’oposició, arriba després que l’executiu local hagi desestimat el recurs de reposició contra la mesura i suposa el compliment de la decisió anunciada al principi de juny.

«El govern de PSC-Podem parteix el pagament en ple estat d’alarma, sense informar l’oposició i sense convocar la comissió específica que fa seguiment del contracte», ha declarat el portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez. També Fernàndez ha assegurat que des d’ERC no entenen el fraccionament del pagament, ja que es va descartar el mes de gener, i ha afegit que el decret beneficia l’empresa privada SMATSA, desfavorint així els interessos dels ciutadans.

“Cas Mercuri”

El contracte de recollida de residus i neteja viària de l’Ajuntament de Sabadell és fruit de l’anterior etapa socialista, una adjudicació de 18,5 milions d’euros anuals a l’empresa SMATSA que motiva la peça 28 del “cas Mercuri”, pendent de judici. L’Ajuntament de Sabadell exposa que la investigació Mercuri s’inicia el 16 de febrer del 2010 per una denúncia del constructor Nicolás Giner per un presumpte delicte contra l’administració pública.

Els Mossos d’Esquadra, actuant com a policia judicial, van registrar 15 domicilis, entre ells el d’Eugenio Díaz, gerent de SMATSA, 5 dependències municipals i 2 empreses concessionàries, incloent l’empresa de recollida de residus.

Notícies relacionades

La investigació s’ha concretat en 35 peces separades i en la peça 28 s’investiguen les eventuals irregularitats en l’adjudicació del contracte de concessió del servei de recollida de residus i neteja viària per un valor de 283 milions d’euros i un termini de 15 anys a SMATSA.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA