una revetlla diferent

Sabadell activa un dispositiu de seguretat especial per a Sant Joan a causa de la Covid-19

Les diferents accions estaran coordinades per la Policia Municipal, Mossos, Bombers, ADF, Protecció Civil i diversos serveis municipals

L'Ajuntament recorda la importància de respectar la distància social i no utilitzar gel hidroalcohòlic per les seves propietats inflamables

zentauroepp48771181 sant joan190623231928

zentauroepp48771181 sant joan190623231928 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Coincidint amb la revetlla de Sant Joan, Sabadell activarà un dispositiu especial que inclourà diferents accions amb l’objectiu de vetllar per la prevenció i per la seguretat dels ciutadans i reduir al màxim les situacions de risc, informen des de l’Ajuntament.

Així mateix, atesa la situació derivada de la Covid-19, aquest any s’apostarà especialment pel respecte a les diferents mesures i les recomanacions de seguretat relacionades amb la pandèmia. 

Reforç de la seguretat

De cara a la revetlla, un total de 10 patrulles de Policia Municipal recorreran la ciutat. En les tasques de prevenció, vigilància i actuació, en cas necessari, també hi prendran part els Mossos d’Esquadra, així com el cos de Bombers. Quant al’Agrupació de Defensa Forestal (ADF), s’ha previst un vehicle camió a la seva base a part de tres de lleugers i més d’una vintena d’efectius, que actuaran en coordinació amb la Policia Municipal i els Bombers. També estaran actius voluntaris de Protecció Civil, per actuar en cas necessari.

Aquest any, ateses les circumstàncies especials derivades de la Covid-19, no hi haurà fogueres i es mantindran precintades les barbacoes de Sant Julià i les de Can Jonqueres (aquestes últimes són en obres).

Els diferents dispositius seran especialment atents als riscos relacionats amb el foc i l’ús imprudent de petards, quant a l’edat i el control dels pares i a si es produeixen situacions de llançament incívic. 

Mesures relacionades amb el coronavirus

L’Ajuntament sabadellenc també recorda a la ciutadania la recomanació de no utilitzar gel hidroalcohòlic per a les mans en cas de manipular material pirotècnic, ja que és inflamable. En aquest cas caldria utilitzar aigua i sabó per al rentat de mans.

Notícies relacionades

També es reforçaran les accions davant el consum d’alcohol per part de conductors o davant de comportaments incívics, i es vetllarà per evitar concentracions en grups superiors a 20 persones i pel respecte a les mesures de seguretat, com la distància social o l’ús de mascareta, que com a norma general és obligatòria quan les distàncies són inferiors a 1,5 metres.

Més notícies de Sabadell