02 jul 2020

Anar al contingut

L'acusat de violar una menor tutelada a Sabadell assegura que no va passar res

La presumpta víctima no s'ha presentat al judici i la fiscalia demana 10 anys de presó

ACN

L'acusat de violar una menor tutelada a Sabadell assegura que no va passar res

L’acusat de violar una menor tutelada el 14 de març del 2018 a Sabadell assegura que no va abusar de la noia. La presumpta víctima, que no s’ha presentat al judici, va declarar que el noi la va immobilitzar en ús de la força, li va treure bruscament la roba i la va violar malgrat la seva oposició.

A la sala 8 de l’Audiència Provincial de Barcelona l’acusat ha explicat que la noia «no es va enfadar» durant tot el temps que van ser al seu pis, que la va portar en braços a la seva habitació mentre ella «reia» i «deia que ningú l’havia agafat mai com una reina», que van dormir «cada un en un racó» i el matí següent es van acomiadar amb «dos petons».

La metge que va atendre la noia dos dies després no va observar «cap lesió» però la metge forense va determinar després de parlar amb la doctora que la violació era «possible». La fiscalia demana 10 anys de presó, i la defensa, l’absolució per falta de proves.

L’amiga tampoc ha assistit al judici

L’acusat, que en el moment dels fets tenia 20 anys, va conèixer la noia casualment un dia en què ella li va demanar un cigarret, i després de conversar-hi li va donar l’usuari de Facebook per continuar conversant. Segons la seva versió, va ser per aquest canal que van quedar que es trobarien a Cerdanyola a la nit per anar a Sabadell amb tren. Després de treballar, el noi va passar per casa seva per canviar-se i quan la va anar a buscar es va sorprendre que estigués amb una amiga, una noia de 15 anys també tutelada.

Es van dirigir a un pis que, segons va explicar l’acusat, consta d’un menjador petit i dues habitacions, amb parets molt fines, on també vivia un altre noi. Ha explicat que va fer el sopar i després el van convidar a fumar «porros» tot i que ha assegurat que ell habitualment no fuma i, en canvi, les noies sí. Es van adormir al sofà i una hora després, al voltant de les dues de la matinada, ell va agafar la presumpta víctima en braços per portar-la a l’habitació per dormir. Va indicar que «en cap moment» la noia es va enfadar. Es van adormir i l’endemà a les vuit del matí es van acomiadar i ell va anar a treballar.

Si bé la presumpta víctima no s’ha presentat al judici, en la fase d’instrucció va explicar que, aprofitant la seva afectació pel previ consum i malgrat la seva negativa, el noi la va portar al seu dormitori, on va tancar la porta, la va posar al llit i, utilitzant la força per contrarestar la seva oposició a la relació, la va violar. Segons la seva versió, el noi li va treure bruscament la roba tot i que ella en tot moment demanava que la deixés. Després s’hauria quedat plorant pel que havia passat. La seva amiga, la noia de 15 anys que també va anar al pis, tampoc ha assistit al judici, que ha tingut lloc a la sala 8 de l’Audiència Provincial de Barcelona.

Que prengués la píndola de l’endemà

Dos dies després dels fets, la noia va presentar una denúncia i es va fer un examen mèdic. L’agent dels Mossos que la va atendre va indicar que li va mostrar una conversa de WhatsApp en què el noi li demanava que es prengués la píndola de l’endemà. Si bé l’agent ha indicat que la vinculació del número de telèfon amb l’acusat es va fer a través de les dades de la fitxa policial, l’acusat ha negat tenir aquest número de telèfon. L’agent va afegir que el noi va comparèixer voluntàriament i que el seguiment del cas no ho ha fet ell. La doctora que va fer l’examen mèdic a la menor va indicar que no va observar «cap lesió» que indiqués abusos. Per la seva banda, la metge forense que va parlar amb la doctora i que no va veure la presumpta víctima va dir que era «possible» que hagués sigut violada.

La fiscalia demana una pena de 10 anys de presó per un delicte de violació. També reclama la prohibició d’acostar-se a la víctima durant cinc anys i cinc anys de llibertat vigilada. La fiscal ha exposat que la noia es va negar repetidament a mantenir relacions i que, per tant, el que va passar és «un acte sexual no consentit». La fiscal ha defensat que no és necessari que hi hagi lesions perquè la violació es produís.

La defensa reclama sentència absolutòria

Per la seva banda, la defensa ha reclamat una sentència absolutòria al considerar que no es va dur a terme «cap activitat sexual». L’advocada ha exposat que la paraula de la noia «no ha de ser suficient» en un cas en el qual «no hi ha cap prova» i ha demanat que es tingui en compte que «va aconseguir accedir a la píndola de l’endemà després de fer la denúncia».

Va lamentar que no es va bolcar el contingut dels telèfons ni escorcolls del pis i que la noia de 15 anys que va passar la nit al pis hauria dit que no va veure ni va sentir res. També ha criticat que no s’hagin obert més diligències.

Més notícies de Sabadell en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA