CAS MERCURI

Marta Farrés assegura davant del jutge que «desconeix» si Smatsa va pagar un viatge al Marroc el 2010

L'alcaldessa de Sabadell va declarar com a testimoni de la peça 28 del cas Mercuri, que investiga la concessió del servei de neteja viària

 

  / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, va assegurar dijous passat, 12 de desembre, que «desconeix» qui va pagar el viatge que una delegació del consistori va fer el 2010 al Marroc. Ho va fer durant la seva declaració en els jutjats de Sabadell com a testimoni de la peça 28 del cas Mercuri que investiga la concessió per 370 milions d’euros dels serveis de neteja viària i recollida de residus a l’empresa Smatsa i les suposades contrapartides d’aquesta al govern de l’exalcalde Bustos.

Segons José Antonio López, advocat de l’acusació particular representada per Sabadell Lliure de Corrupció, l’alcaldessa, que no va voler fer declaracions a la sortida de la vista, va insistir que «es va desentendre» de qui pagava les despeses durant el viatge i que no va veure que «ningú pagués res». Unes explicacions que López ha qualificat de «poc creïbles».

Aquest dijous, juntament amb l’alcaldessa de Sabadell, que ha sigut citada en relació amb el càrrec de tinent d’alcalde d’Espai Públic que ocupava el mandat 2007-2011, també han declarat en qualitat de testimonis l’exalcalde Joan Carles Sánchez i l’anterior gerent de Smatsa, Carlos Calleja.

Les presumptes irregularitats en la concessió del servei de neteja

La peça 28 del cas Mercuri investiga presumptes irregularitats en la concessió del servei de recollida de residus i neteja viària a Smatsa, una qüestió centralitzada en la peça 28 del cas Mercuri, i assenyala més d’una vintena d’investigats per presumptes irregularitats en aquest contracte públic, ja que la jutge considera que hi ha indicis que apunten a la presumpta existència d’un grup organitzat que actuava de forma il·lícita per obtenir beneficis econòmics i tractes de favor.

Tot i que en el moment en què es va redactar el plec de clàusules del contracte Farrés no tenia vincles amb l’àrea d’Espai Públic, amb aquesta peça se la vincula per un viatge que va fer a Nador (el Marroc), l’any 2010, i que podria haver finançat Smatsa per aconseguir l’adjudicació del contracte.

Notícies relacionades

Per a López aquest cas és un més amb «un tràfic d’influències monumental» en la línia del que investiga l’operació Pokemon en relació amb el pagament de viatges i regals per obtenir concessions milionàries a ajuntaments.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA