INCENDI EN UN BLOC DE PISOS

Crema un pis al barri dels Merinals de Sabadell

Quatre dotacions de bombers van anar a apagar el foc, que va afectar un edifici pendent de ser enderrocat per l'Agència de l'Habitatge

incendio-merinals

incendio-merinals

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Bombers de la Generalitat van apagar un foc aquest dilluns 12 d’agost en un pis del carrer de Brasil de Sabadell, albarri dels Merinals. Fins al lloc dels fets es van desplaçar quatre dotacions de bombers, els Mossos d’Esquadra i una ambulància, tot i que no hi va haver cap persona afectada.

L’incendi es va iniciar entre les 9:00 i les 9:30 h i va quedar extint a les 10:09, segons expliquen des dels Bombers, que també assenyalen que, tot i que l’edifici està abandonat, hi havia una persona dins en el moment del foc, que va sortir corrents al veure-ho.

Els veïns demanen la demolició dels blocs

El bloc pertany al grup d’edificis que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya té previst enderrocar per patologies estructurals i els llogaters dels quals van ser reallotjats. "Sempre que es buiden els pisos hem de trucar a emergències perquè hi ha problemes. Volem que els enderroquin ja", explica Francisco García, president de l’associació de veïns del barri.

Tot i que el bloc se suposa buit, els veïns assenyalen que a dins hi podrien viure ocupes, al que apunten com una possible causa de l’origen de les flames. Segons García, una altra possible causa és que algú llancés algun objecte per la finestra exterior i que això iniciés l’incendi.

Notícies relacionades

La denúncia de la inseguretat i la demanda de demolició dels blocs se sumen a les altres grans reclamacions del barri dels Merinals, com són: la neteja i reparació dels carrers i la realització d’un informe tècnic neutralinforme tècnic neutral que avaluï la situació de 170 pisos, que els veïns denuncien que tenen "patologies estructurals greus". 

Més notícies de Sabadella l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA