'CAS MERCURI'

Se suspèn la declaració de Marta Farrés per les altes temperatures als jutjats de Sabadell

Farrés (PSC) estava citada a declarar com a testimoni pel 'cas Mercuri' i ara queda a l'espera d'establir una nova data en què vagi a declarar

Els problemes per altes temperatures afecten els jutjats de la cocapital vallesana des de fa un mes i el mateix consistori va demanar solucions a la Generalitat

foto 3531267

foto 3531267

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les altes temperatures als jutjats de Sabadell han portat a suspendre la declaració del’alcaldessa de Sabadell, Marta Farréscom a testimoni per la peça número 28 del‘cas Mercuri’,a petició de l’acusació popular. Així, la declaració ha sigut ajornada a l’espera d’una nova data que es preveu entre setembre i octubre.

La decisió s’ha pres després que els advocats de la defensa hagin sol·licitat un ajornament d’aquestes compareixences al veure que s’havien superat els 29 graus a l’interior de la sala on estava previst que tinguessin lloc.

La calor als jutjats no és una notícia recent, el mateix Ajuntament de Sabadell va instar fa tres setmanes la Generalitat de Catalunya perquè solucionés els problemes amb les altes temperatures. “Hem sol·licitat a la Generalitat que adopti les mesures oportunes per pal·liar la situació i que ho faci d’una manera permanent per adaptar els jutjats en unes condicions de treball que garanteixin la salut dels seus treballadors", va explicar llavors Pol Gibert, primer tinent d’alcaldessa.

El Col·legi de l’Advocacia de Sabadell i el TSJC també van demanar llavors solucionar els problemes que generen altes temperatures als jutjats.

Arribada als jutjats

Farrés ha anat aquest matí als jutjats de Sabadell, acompanyada del regidor Eloi Cortés. A la seva arribada, Farrés i Cortés han sigut esbroncats per una desena de manifestants concentrats a les portes dels jutjats.

En el moment de la citació, Farrés va comentar que qui havia demanat la seva compareixença va ser la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, el portaveu de la qual és Raúl García Barroso, que alhora és regidor d’ERC a l’Ajuntament sabadellenc. També va afegir que en el moment en què es va redactar el plec de clàusules del contracte amb Smatsa ella no tenia vincles amb l’àrea d’Espai Públic, sinó que la seva tasca girava entorn de la de Serveis Socials.

El viatge al Marroc

Quant al viatge que va fer a Nador (Marroc) el 2010 –que presumptament va pagar l’empresa de neteja i gestió de residus– i que apareix en el sumari del 'cas Mercuri' l’alcaldessa va assegurar que "era un viatge institucional" per explicar "temes de feminisme i com estava portant el Centre d’Atenció a la Dona i el d’Atenció Ciutadana".

Notícies relacionades

Sobre la possibilitat que l’empresa Smatsa financés aquest desplaçament i altres per aconseguir tenir l’adjudicació del contracte, l’alcaldessa va advertir que ella sempre va creure que qui ho pagava era l’Ajuntament.

Més notícies de Sabadella l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA