ORGULL LGTBI

Sabadell celebrarà el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI sota el programa 'Ventilem els Armaris'

La lectura del manifest serà a càrrec de Ca l'Enredus i el seguiran els concerts de les sabadellenques Ona Lasalle i Marta Cascales

zentauroepp46750595 barcelona 28 01 2019  barcelona   concentraci n delante el c190411214200

zentauroepp46750595 barcelona 28 01 2019 barcelona concentraci n delante el c190411214200

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Coincidint amb el Dia de l’Orgull LGTBI, Sabadell celebrarà l’acte central de commemoració d’aquesta jornada internacional el divendres 28 de juny. L’activitat, que s’emmarca en el programa‘Ventilem els Armaris, Sabadell amb els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersex’, tindrà lloc a la plaça de la Creu de Barberà i començarà a les 18.00 h.

Una hora més tardes, a la mateixa plaça, tindrà lloc la lectura del manifest a càrrec de Ca l’Enredus i, a continuació, es podrà disfrutar d’una actuació musical amb les sabadellenques Ona Lasalle i Marta Cascales.

Defensa de la diversitat sexual

El 28 de juny es commemora el Dia de l’Orgull, que rememora els disturbis de Stonewall que van tenir lloc a Nova York el 1969 i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual.

Amb l’acte central, “es vol fer visible la riquesa de la diversitat sexual i de gènere i posar de manifest els esquemes que ens limiten la llibertat de ser, d’expressar-se i estimar-nos com vulguem”, expressen des de l’Ajuntament.

Tot això forma part del programa ‘Ventilem Armaris’, impulsat per l’Ajuntament i les entitats de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI per commemorar conjuntament el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia, que se celebra, en tot el 17 de maig, i del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

Recolzament de l’Ajuntament

Amb les activitats que s’estan celebrant entre el maig i el juny “es vol promoure la igualtat i la dignitat de les persones, evitar discriminacions i violències i defensar la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat”, expliquen des del consistori.

Notícies relacionades

A més, des de l’Ajuntament recorden que van hissar la bandera LGTBI  el mes de maig i afirmen que la mantindran al balcó del consistori fins a al 28 de juny per “reivindicar la diversitat sexual”.

Més notícies de Sabadella l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA