Cas Mercuri

La jutge del cas Mercuri finalitza la instrucció de les peces 6 i 21

En total hi ha 17 persones implicades en la causa sobre abocaments de terra i runa el 2011 a la finca de Can Xupa i en la de rebaixar l'import de l'IAE a la concessionària de vehicles Sitjas Motor

La jutge del cas Mercuri finalitza la instrucció de les peces 6 i 21
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La jutge del Jutjat d’Instrucció 1 de Sabadell, Beatriz Faura, que està investigant el cas Mercuri, ha finalitzat la instrucció de les peces 6 i 21 de la macrocausa.

En total hi ha 17 persones implicades per aquestes dues causes, en el cas de la peça 6, que fa referència a abocaments de terra i runa el 2011 a la finca de Can Xupa, hi ha set persones investigades, entre altres dos exregidors del PSC de la ciutat, Ricard Estrada –que era responsable de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes– i Joan Manau –extinent d’alcalde de Serveis Centrals–.

També ho estan l’exregidor del PP, Jordi Soriano; l’inspector de la Policia Municipal de Sabadell, Antonio Sánchez, i l’intendent José Miquel Duran, entre d’altres, segons ha informat l’acusació popular del cas, la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció en un comunicat.

Respecte a la peça 21, que investiga la suposada falsificació documental, tràfic d’influències i prevaricació per rebaixar l’import de l’IAE a la concessionària de vehicles Sitjas Motor, hi ha deu persones investigades, entre d’altres, la que era tinenta amb l’exalcalde Manuel Bustos, Montserrat Capdevila; el president del Gremi de Constructors del Vallès, Melquíades Garrido, i l’exdirector de Relacions Ciutadanes i Espai Públic, Xavier Izquierdo, que també està en la causa 6.

La magistrada ha traslladat totes dues interlocutòries al Ministeri Fiscal, les acusacions particular i popular perquè formulin els seus escrits d’acusació i la sol·licitud que s’obri judici oral.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, amb el tancament d’aquestes dues peces que se sumaran a les que també ho han fet en els últims mesos, la 18 i la 25 bis, esperen que es marqui la celebració de judici.

Més notícies de Sabadell