Ajuts

L'Ajuntament de Sabadell cobrirà el sobrecost del programa Fem Vacances per a persones amb discapacitat

Un total de 144 persones hi van participar l'any passat i aquest any s'incrementen les places a 156

sabadell1

sabadell1

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El programa Fem Vacances d’aquest any augmenta fins a 156 les places en centres d’estiu, viatges i colònies per a persones amb discapacitat i dependència. La gran novetat d’aquesta quarta edició és que l’Ajuntament de Sabadell incrementa la cobertura del sobrecost de forma universal que tenen les famílies respecte del preu que pagarien per una llar de persones sense discapacitat.

Aquesta serà la quarta edició del programa impulsat per l’Ajuntament i que compta amb la participació d’entitats ciutadanes especialitzades en l’àmbit i atenció a persones amb discapacitat i dependència com ANDI, AVAN, La Estrella, Grandalla, Luik, abrirse al Mundo i Vívela.

Aquest increment serà del 100% del sobrecost per als centres d’estiu i d’un 50% en els viatges. Durant el mandat, el govern municipal ha anat augmentat de forma progressiva aquesta aportació, ja que el 2016, primera edició del programa, va ser del 50% per als centres i del 25% a les sortides.

Durant la presentació dels resultats de l’edició del 2018 i de les novetats d’aquest any, el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernández, va assenyalar que "la cobertura del sobrecost que han de fer front les famílies en les activitats d’estiu de les persones amb discapacitat, pel caràcter especial de les activitats, era una de les línies prioritàries del govern. Hem aconseguit aquest objectiu i donem ara una millor resposta a les necessitats d’oportunitats de lleure exposades per les entitats".

Més dotació econòmica

D’altra banda, i en la línia seguida durant el mandat, l’Ajuntament ha incrementat l’aportació econòmica, que serà aquest any de 99.900 euros per subvencionar les entitats que duen a terme els centres i viatges. Això suposa fer una aportació mitjana de 640 euros per participant, però als centres amb un cost més gran l’aportació per família arriba als 1.150 euros.

La dotació supera el doble del que es va consignar en la primera edició, que va ser de 46.000 euros. A més, es preveu continuar donant un ajut econòmic complementari a les famílies amb ingressos més baixos. L’any 2018 van rebre aquesta ajuda complementària 56 famílies amb un import de 29.000 euros.

L’edició de 2018 va tenir una participació de 144 persones als 8 centres d’estiu i 12 viatges d’estiu que formaven part del programa. La participació es va distribuir en 88 persones que van acudir als centres d’estiu i 56 en els viatges i colònies. Aquest any, la quantitat de places creix fins a les 156 i s’incorpora una nova oferta en activitats d’estiu que durà a terme l’entitat Luik.

El programa Fem Vacances garanteix una cobertura universal a les persones amb discapacitat que participin a les activitats de lleure (centres d’estiu i vacances) i que per les seves característiques difícilment podrien fer-ho en l’oferta ordinària d’aquest tipus d’activitats a la ciutat.

Notícies relacionades

“És una iniciativa que aposta per l’equitat i proporciona de forma general un recolzament a les famílies per reduir el sobrecost econòmic que els suposa participar per l’elevat cost d’aquestes activitats”, apunten des del Consistori.

Més notícies de Sabadell