DGAIA

Sabadell, primera ciutat catalana que s'ofereix a acollir menors estrangers

L'Ajuntament fa aquest oferiment davant l'increment de l'arribada de nens sols, que ha passat de 684 el 2016 a 1.489 el 2017

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L'Ajuntament de Sabadell s'ha convertit en el primer i únic, de moment, que s'ha ofert a acollir estrangers menors d'edat que arriben sols a Catalunya.

Ha sigut un oferiment del consistori per acollir menors dependents de la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (Dgaia) de la Generalitat i que ho faran en l'alberg de Sant Oleguer, amb una oferta de 15 places que es poden ampliar a 20.

L'Ajuntament compta amb la col·laboració de la Fundació IDEA de Sabadell, que preveu fer el seguiment dels menors, i les instal·lacions vallesanes donaran suport al centre d'acollida barceloní Coda 1, que gestiona l'entitat sabadellenca.

L'acord, que tindrà una durada inicial d'un any i que finançarà la Dgaia, ha contemplat que l'estada sigui d'uns dos mesos, mentrestant es farà el diagnòstic de la situació per elaborar una proposta de protecció.

Notícies relacionades

Sabadell ha decidit oferir aquest equipament municipal a causa de la crescuda de l'arribada de menors en els últims anys: el 2016 es van registrar 684, el doble que l'any anterior, i el 2017 hi va haver un total de 1.489.

Més notícies de Sabadell