Ocupació

Prop de 260 persones troben feina amb el suport del programa MetallVallès

Sabadell, Barberà, Castellar i Sant Quirze tanquen les dues primeres edicions d'aquest projecte amb més de 550 persones i 260 empreses participants

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

Els ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès i Sant Quirze treballen junts en el desenvolupament del projecte MetallVallès, amb el suport del Centre Metal·lúrgic, la Federació d'Empreses Metal·lúrgiques, Pimec, Eureca, Ascamm, CCOO, UGT i els instituts d'ensenyament secundari Escola Industrial i Castellarnau.

La 1a i 2a edició de MetallVallès s'ha tancat amb 553 persones i 267 empreses participants amb un balanç de 259 insercions aconseguides, superant les xifres inicials previstes. Això significa que MetallVallès ha aportat la cinquena part de totes les insercions aconseguides pel programa "Ocupació a la Indústria Local" en tota la província de Barcelona.

El 47% de les ofertes de feina gestionades han sigut amb ocupacions vinculades amb l'àmbit de la soldadura, ajust i muntatge i també mecanització. El 48% dels contractes efectuats han sigut per una durada superior als sis mesos. Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, "amb aquest projecte s'ha pogut promoure l'ocupació de qualitat. MetallVallès ha permès detectar les necessitats de les empreses del metall i dissenyar actuacions a mida, que és una de les claus de l'èxit la implicació i compromís de les empreses i la flexibilitat en l'execució d'accions".

Aquesta és una de les tretze iniciatives finançades per la Diputació de Barcelona dins del programa "Ocupació a la Indústria Local" per promoure l'ocupació en sectors d'activitat industrial i millorar la inserció laboral de persones en atur, especialment, joves, majors de 45 anys o en situació d'atur de llarga durada en sectors industrials fortament consolidats dins d'un territori.

Notícies relacionades

El cas de MetallVallès, s'ha centrat a promoure l'ocupació i la competitivitat de la indústria metal·lúrgica en aquests quatre municipis on el pes del sector respecte al conjunt de la comarca és destacable. La necessitat de contractar perfils més especialitzats per part de les empreses d'aquest territori ha permès desenvolupar al llarg dels últims dos anys aquest projecte.

Més notícies de Sabadell