Festa Major

Blaumut i Kiko Veneno, actuacions destacades a la Festa Major de Sabadell

Els periodistes Xavi Bundó i Ricard Ustrell seran els encarregats del Pregó

Més d'un centenar d'entitats col·laboren en un programa renovat que ofereix 280 activitats

chaconfm

chaconfm

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

La Festa Major torna a Sabadell entre el 2 i el 5 de setembre amb espais i programació renovada i amb la incorporació d'elements sorgits durant el procés participatiu que s'està duent a terme. En total, el programa compta amb més de 280 propostes i amb la participació d'un centenar d'entitats que aquest any també disposaran d'espai propi al passeig de la Plaça Major.

En aquest context, la regidora de Cultura, Montserrat Chacon, explica que “els fils de la Festa Major seran la festa tradicional, l'embalat i els balls i activitats de nit. La música i, especialment el ball, són un dels pilars fonamentals de la programació d'aquest any”.

En aquest context, entre els protagonistes dels concerts destaca Blaumut, que actuarà el divendres 2 de setembre a la plaça de Sant Roc, on també actuaran la Banda de Música de Sabadell el dissabte i el grup

 de flamenckon-takón el diumenge.

A l'Eix Macià, l'Espai de Concerts acollirà Kiko Veneno, Belmont’s Revenge i Dalton Bang el divendres, Pupil·les Dubitatives, ZeBrass Marching Band i Yacine & The Oriental Groove, el dissabte, i Kop i Auxili Gira el diumenge.

Com a novetat d'aquest any, s'incorpora Les Nits de l’Estruch, una programació jove participativa amb propostes d'oci col·laboratiu, tallers, música i espectacles innovadors.

COL·LABORACIÓ DE MÉS DE 100 ENTITATS

L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, destaca que “aquesta Festa Major és possible, sobretot, per la col·laboració de més d'un centenar d'entitats ciutadanes que participen organitzant la gran majoria de les activitats del programa. Som una ciutat afortunada, amb un associacionisme vigorós, amb capacitat organitzativa i amb moltes ganes per construir una Festa Major diversa i amb molta personalitat”.

La festa s'iniciarà amb el tradicional Despertar de Festa, el pregó de la mà dels periodistes sabadellencs Xavi Bundó (RAC1) i Ricard Ustrell (Catalunya Ràdio) i l'acte inaugural amb Pere Quart com a protagonista, en el marc de la commemoració de l'Any Joan Oliver. A més de ser el tema central del mapping inaugural, el Casal Pere Quart acollirà l'exposició ‘Les meves armes són les paraules’ i, a més, organitzarà una ruta dramatitzada.

Es pot consultar tot el programa de Festa Major a la web de l'Ajuntament. 

CARTELL DE FESTA MAJOR

El cartell de la Festa Major d'aquest any porta el títol ‘Una festa plena d'emocions’ i és obra de Gerard Arderius, alumne de l'Escola Superior de Disseny (ESDI).

Notícies relacionades

Com en els últims anys, el cartell i la imatge de Festa Major és fruit del concurs convocat per Transports Urbans Sabadell (ELS TEUS), amb la voluntat d'apostar pel talent local i fer visible el treball dels joves estudiants de les escoles de disseny de la ciutat.  

Més notícies de Sabadell

Temes:

Blaumut Música