La llista de Junts pel Sí per al 27-S incorpora sis representants de Sabadell

Carme Forcadell, Muriel Casals i Miquel Calçada entre els noms destacats de la nova candidatural

«Volem un nou Estat per  fer-ho una mica millor»_MEDIA_2

«Volem un nou Estat per fer-ho una mica millor»_MEDIA_2 / CARLOS MONTAÑÉS

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Sabadell

Junts pel Sí, la candidatura de la societat civil que es presenta a les eleccions del pròxim 27 de setembre, fa pública una llista amb 135 noms que incorpora candidats independents i polítics en actiu.  En aquesta, la representació sabadellenca suma sis  noms, entre els quals hi ha Carme Forcadell, Muriel Casals, Miquel Calçada, Oriol Giménez, Laia Girós i Anna Carbonell.

Carme Forcadell, que ocuparà el número 2 en la llista de Junts pel Sí a Barcelona, ha sigut presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana. Forcadell va començar la seva carrera professional col·laborant amb el programa 'Giravolt' de TVE i fent de docent en diversos instituts, on impartia classes de català. D'allà va anar pujant fins a convertir-se en assessora de llengua i cohesió social del Vallès Occidental mentre entrava a la secció local d'ERC de Sabadell, on més tard va arribar a ser regidora entre el 2003 i 2007.

Economista de formació i fervent defensora de la llengua, la cultura i la identitat catalanes, Muriel Casals, que va créixer a Sabadell, serà la número tres de la llista unitària independentista per a les eleccions del 27-S. Membre de la junta d'Òmnium Cultural fins a 2010 i presidenta fins a 2015, Casals té un doctorat en Economia per la UAB, on és professora emèrita del Departament d'Economia i Història Econòmica.

Per la seva part, Miquel Calçada, nascut a Sabadell, anirà en el número 74 de la llista per Barcelona. Calçada, conegut com a Mikimoto en la seva etapa de locutor, va ser la veu inaugural de Catalunya Ràdio i confundador de Flaix FM. Va ser designat pel Govern de CiU com a comissari de la commemoració del Tricentenari dels fets del 1714.

Oriol Giménez, que ocuparà el lloc 49, és psicòleg i màster en Direcció de Comunicació. Actualment és responsable de Comunicació d'una coneguda farmacèutica catalana i forma part de la Joventut Nacionalista de Catalunya i de Convergència Democràtica des del 2007, segons publica Nació Digital.

Laia Girós, que ocuparà el lloc 64, és estudiant del Grau en Treball Social a la UB i des dels 15 anys milita a les JERC. En les eleccions municipals del mes de maig, va formar part de la candidatura de l'actual alcalde de Sabadell, Juli Fernández.

Notícies relacionades

Per últim, Anna Maria Carbonell, en el lloc 66, és professora especialista en pedagogia terapèutica i va ser cofundadora de l'escola d'educació especial Xaloc i de la secció Cultural Pedagògica de la Cooperativa la Sabadellenca. També va formar part de la candidatura de Juli Fernández a l'alcaldia de Sabadell.

Més notícies de Sabadell