Programa

Toni Manero, Catarres i The Mamzelles protagonitzen la Festa Major de Sabadell 2015

L'entitats del municipi mantenen el seu protagonisme i participen en el 90% de les 280 activitats programades

El cartell de la Festa Major de Sabadell 2015, obra d’Alberto Aguilera.

El cartell de la Festa Major de Sabadell 2015, obra d’Alberto Aguilera.

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Sabadell

Del 4 al 7 de setembre Sabadell tornarà a viure la Festa Major amb prop de 280 propostes que inclouen la festa tradicional, música i activitats per a públic familiar, infantil i juvenil. Destaquen en el programa els concerts de The Mamzelles, el divendres 4 de setembre, la Fundació Toni Manero, el dissabte 5  i Els Catarres, el diumenge 6. No faltaran tampoc el tradicional concert de corals ni el rom cremat i les havaneres.

L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, explica que "és una festa major de continuïtat institucional, perquè és evident que la festa estava programada i per fer canvis en profunditat s'ha de tenir coneixement i temps per fer-ho".

L'alcalde defineix la festa d'aquest any com "sabadellenca, perquè està feta principalment per les entitats, i popular, perquè la fan els ciutadans i participen els ciutadans".

A més, Fernàndez destaca el paper de les entitats "que estan formades per gent compromesa i que fan possible la festa per convicció. Tenim la voluntat política i institucional de reconèixer el seu protagonisme en aquesta festa i en la definició de les pròximes festes".

La Festa Major 2015 oferirà a prop de 280 propostes i comptarà amb la presència d'unes 70 entitats, que participen en el 90% de les activitats.

El tret oficial de sortida serà el divendres, 4 de setembre, amb el pregó a càrrec d'Oriol Cruz, l'actor sabadellenc del programa Crackòvia de TV-3 i col·laborador d'altres programes, que imita més de 50 personatges, entre els quals el futbolista Andrés Iniesta.

A continuació l'espectacle inaugural estarà protagonitzat per Vakombà, acompanyats de nens i nenes de l'Escola Bots.

Activitats més tradicionals

La Festa Major comptarà un any més amb les cercaviles d'inici de festa, la cercavila de festa major, la cercavila infernal, el ball del corró, el ball de la bola i la plantació i la cercavila de gegants.

Aquest any, es podran visitar els gegants al vestíbul del Casal Pere Quart. També hi haurà sardanes, que es ballaran a la plaça de l'Alcalde Marcet, a les 10 de la nit cada dia de Festa.

Destaca també la tradicional jornada castellera de Festa Major, el diumenge 6, que aquest any comptarà amb els Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró, que actuaran amb els Castellers de Sabadell.

L'esport com a protagonista

Un dels grans protagonistes de la festa major 2015 serà l'esport. El programa incrementa les propostes fins a superar la seixantena d'activitats diferents. En aquest context, la principal novetat és la modificació del recorregut de les carreres de festa major, que passaran aquest any pel passeig de la plaça Mayor.

A més, es repeteix la carrera Popular Infantil, que es correrà el diumenge, dia 6, i, com les carreres absolutes, tindrà sortida i arribada al passeig de Sant Oleguer.

Un altre dels clàssics de la Festa, Passeig en Bicicletes i Patins, arribarà el dilluns, 7, a les 11 del matí i tindrà sortida i arribada a la ronda de Ponent. Com és habitual, ja partir de les 10.30 a la ronda de Ponent, se celebrarà la Gimcana Infantil amb Bicicletes, que arriba a la desena edició i es dirigeix a nens de 3 a 7 anys que, per edat, no poden prendre part al Passeig.

Notícies relacionades

Més notícies de Sabadell

 

Temes:

Els Catarres