Sabadell, Castellar, Ripollet, Barberà i Montcada impulsen obres de millora per connectar-se a l'entorn del riu Ripoll

Els consistoris han firmat un conveni de col·laboració amb el Consorci de Turisme del Vallès Occidental

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez; l’alcaldessa de Barberà, Ana del Frago; l’alcaldessa de Montcada, Maria Elena Pérez; l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez; la presidenta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, Olga Olivé, i l’alcalde de Ripollet, Juan Parralejo.

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez; l’alcaldessa de Barberà, Ana del Frago; l’alcaldessa de Montcada, Maria Elena Pérez; l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez; la presidenta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, Olga Olivé, i l’alcalde de Ripollet, Juan Parralejo. / Maria Belmez / ACN

2
Es llegeix en minuts
ACN / Sabadell

Els ajuntaments de SabadellCastellarRipolletMontcada i Reixac Barberà del Vallès i el Consorci de Turisme del Vallès Occidental han firmat aquest dimarts un conveni de col·laboració per impulsar diverses obres de millora dels camins a l'entorn del riu Ripoll que han de permetre connectar definitivament els municipis. L'actuació compta amb 126.475,86 euros de pressupost, el 5% del qual l'aporten els municipis i el 95% a través d'una subvenció de la Generalitat. Algunes de les actuacions que es faran són allargar els carrils bici, construir passarel·les, treure obstacles que impedeixen la connexió entre els municipis i arreglar camins.

La presidenta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, Olga Olivé, ha explicat que l'objectiu és potenciar el Ripoll perquè ha destacat que té potencialitats turístiques de futur i perquè també és un espai molt transitat pels veïns. Tots els alcaldes han destacat la importància de la col·laboració entre els municipis i la voluntat de posar en relleu la importància del riu Ripoll com a eix vertebrador de la comarca, per la seva importància tant mediambiental com d'oci i industrial.

Actuacions

Les actuacions que es portaran a terme donen continuïtat a les tres accions que ja es van fer l'any passat a la part alta del Ripoll, concretament a Sant Llorenç Savall i Castellar del Vallès. Aquest any, i segons el nou conveni firmat dimarts, 1 d'abril, les obres començaran els pròxims dies a Montcada i Reixac, on es transformarà en un camí transitable per a bicicletes i vianants un sender de 700 metres lineals situat al final del terme de Ripollet.

A Ripollet s'enderrocarà un mur que hi ha en un tram on coincideixen els marges del riu i del camí i es faran accessos al cabal del riu. A més, es construirà un talús i es refarà el tram de camí. A Barberà del Vallès estan previstes 13 actuacions al tram de camí que uneix el nucli urbà amb la zona de la Verneda i el passeig que voreja el riu fins al pont del carrer Dr. Crusafont. Algunes d'aquestes actuacions són la millora del ferm, el tancament als vehicles a l'entrada de l'àrea de la Verneda o la plantació d'arbres i arbustos al passeig fluvial. A Castellar del Vallès es construirà una passarel·la fixa de 23 metres de llarg al pas del riu per Molí de Busquets i s'arreglaran els paviments i les cunetes adjacents.

Notícies relacionades

Finalment, a Sabadell es col·locarà una barrera de formigó sobre el mur de protecció que hi ha al tram de camí paral·lel al riu des de Sabadell fins a Castellar, en un tram d'uns 320 metres lineals al tram de la Verneda de Can Deu i 40 metres lineals més a la font dels Degotalls. Olivé ha destacat que totes aquestes actuacions el que pretenen és resoldre els problemes de connexió que hi havia entre els municipis, ja que hi havia zones on els camins paral·lels al riu quedaven tallats o tenien alguns obstacles que impedien la connexió.

Més notícies de Sabadell