Del 28 de juny al 2 de juliol

Rubí acollirà una Festa Major més «accessible» amb espais adaptats

Ana María Martínez Martínez, investida de nou alcaldessa de Rubí

El PSC de Rubí pacta amb el PP i els Comuns per aprovar el cartipàs municipal

image-2

image-2

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Festa Major de Rubí (Vallès Occidental) suma noves iniciatives per fer-la més «accessible», segons apunten fonts municipals.

Aquest any, la plaça d’Estanislau Figueras, al costat de l’Ateneu, acollirà una programació apta per a persones amb alta sensibilitat: els concerts que es realitzin seran en semiacústic i està previst un entorn de tranquil·litat lluny de les aglomeracions de la resta de la festa.

En aquest punt, també es trobaran jocs sense llums ni sons estridents per afavorir l’accessibilitat de nens i adults amb algun tipus d’hipersensibilitat o malaltia, així com de persones que vulguin disfrutar sense sorolls eixordadors.

L’oferta musical d’aquest espai està integrada pels concerts de la cantant i clarinetista Carola Ortiz (dijous 29 de juny, 20 h), el duo de cançó mediterrània Lia Sampai i Adrià Pagès (divendres 30 de juny, 20 h) i el duo de folk i música de cambraEscarteen Sisters (dissabte 1 de juliol, 20 h).

Pel que fa a la programació familiar, està prevista l’activitat Los amigos de Crusó, una experiència lúdica interactiva per a nens a partir de dos anys i oberta a totes les edats on es podran descobrir de manera lliure fins a una vintena de jocs sense necessitat d’instruccions. Autòmats de gran format, trencaclosques i jocs mecànics formen part d’aquesta proposta inclusiva, que es repetirà els dies 29 de juny, 30 de juny i 1 de juliol a partir de les 18 h.

Espais adaptats

L’Amfiteatre del parc del Castell, el Teatre Municipal La Sala i l’Escardívol seran un any més espais adaptats per a persones amb diversitat funcional. A l’Amfiteatre del parc del Castell i al Teatre Municipal La Sala, hi ha localitats reservades per a persones amb mobilitat reduïda i a Escardívol, on no hi ha seients, es disposarà d’una plataforma perquè aquestes persones puguin disfrutar dels espectacles de més posició.

«¡No puc esperar!»

També per garantir que tothom pugui disfrutar de la Festa Major, l’Ajuntament amplia aquest any la iniciativa ¡No puc esperar! als lavabos públics situats en els espais de la celebració. ¡No puc esperar! és un projecte pensat per facilitar el dia a dia a aquelles persones que necessiten utilitzar un lavabo de manera urgent a causa d’un problema mèdic no contagiós. Aquesta iniciativa va ser creada el 2013 per l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) i per la Unitat de Malalties Inflamatòries Intestinals (MII) de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta.

Les persones destinatàries d’aquesta iniciativa són pacients de malalties inflamatòries intestinals (malaltia de Crohn i colitis ulcerosa), pacients ostomitzats o colectomitzats, pacients intervinguts de càncer de recte, i aquells pacients que els metges col·laboradors en el projecte considerin necessari incloure.

Un dels problemes que més preocupa totes aquestes persones és la necessitat contínua, i a vegades imprevisible, d’anar al lavabo. A algunes d’elles els costa sortir de casa per por de no trobar un lavabo disponible quan ho necessiten, cosa que fa que disminueixi la seva qualitat de vida.

Així, l’Ajuntament de Rubí es va adherir a la iniciativa ¡No puc esperar! el 2022, posant al servei una sèrie de lavabos situats en més d’una vintena d’espais municipals. Aquesta Festa Major, la mesura s’amplia als sanitaris portàtils ubicats en els espais de la celebració.

Notícies relacionades

Aquests estaran identificats amb un adhesiu, que indica que són d’ús preferent per a persones que tenen alguna patologia per la qual necessiten anar al lavabo de manera urgent i no poden esperar. Si disposen de la targeta que acredita una afecció d’aquestes característiques, és necessari cedir-los l’ús del lavabo.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí

Temes:

Rubí Barcelona