Autoconsum

Rubí crearà un segon equipament d’horts urbans municipals a la masia de Can Sant Joan

La nova instal·lació comptarà amb 49 parcel·les de cultiu per a la ciutadania

Rubí crearà un segon equipament d’horts urbans municipals a la masia de Can Sant Joan

Ayuntamiento de Rubí

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) habilitarà nous horts urbans municipals a la zona de Can Sant Joan per tal d’ampliar l’oferta de parcel·les de cultiu que hi ha actualment a la ciutat. El nou equipament, que seguirà la mateixa filosofia que els horts de Cova Solera, disposarà d’una cinquantena de parcel·les per a l’autoconsum.

El 2016 es va posar en marxa l’equipament de Cova Solera, que compta amb un total de 65 parcel·les per al cultiu sostenible per a l’autoconsum. Ara el consistori, vol fer un pas més ampliant el projecte d’horts urbans amb una nova localització: els terrenys de la masia de Can Sant Joan.

L’espai exterior d’aquest nou emplaçament s’ha organitzat en un total de 49 parcel·les –4 amb una superfície de 40 metres quadrats i la resta, de 32– i un gran espai, on actualment hi ha plantats arbres fruiters. A més de les parcel·les per cultivar, la instal·lació també comptarà amb una oficina, dos lavabos, un espai per a la neteja, una sala amb taquilles per deixar eines particulars i un magatzem per a les eines d’utilització comunitària.

Una inversió de 438.000 euros

Per fer-ho possible es rehabilitarà l’edifici auxiliar existent i es modificarà l’espai no edificat de la parcel·la per habilitar el futur equipament. La previsió és que el projecte s’elevi a l’aprovació del Ple Municipal en la sessió ordinària del mes de març. L’import de la inversió s’estima en 438.000 euros.

Notícies relacionades

«Ara mateix aquesta masia no està habitada, cal donar un nou ús obert a la ciutat. Cal saber que la masia és de la ciutat, que l’espai és de la ciutat i que hem de posar-lo al servei dels seus veïns i veïnes», ha ressaltat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí

Temes:

Rubí