Successos

Detinguda a Rubí una dona que suplantava identitats per fer operacions bancàries fraudulentes

Entre finals d’agost i l’octubre ha fet operacions per un valor total de més de 74.000 euros

Detinguda a Rubí una dona que suplantava identitats per fer operacions bancàries fraudulentes
1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos han detingut una dona de 45 anys a Rubí (Vallès Occidental) per vuit delictes continuats d’estafa i falsejament d’identitat i ús de document autèntic sense estar-ne legitimada. La policia va iniciar una investigació després de detectar-ne casos a l’agost en diverses entitats bancàries seguint el mateix mètode.

Segons la policia, la detinguda utilitzava DNIs que havia robat i que pertanyien a clients de l’entitat bancària on cometia les operacions. Amb la documentació anava a una oficina i, fent-se passar per la víctima, feia reintegraments o ordenava transferències bancàries.

Entre finals d’agost i l’octubre ha fet operacions per un valor total de més de 74.000 euros. La detingut ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Detinguda anteriorment

Abans de fer els moviments bancaris, la detinguda anava a una oficina diferent de l’oficina on pretenia cometre el delicte per comprovar si el titular del document sostret tenia comptes en aquesta entitat i per conèixer el seu saldo.

Per dificultar la identificació, la dona no actuava sempre als mateixos bancs i en algun cas va arribar a actuar fora de Catalunya, com el 7 de setembre, quan va acudir a un banc d’un municipi d’Albacete i va fer una transferència de gairebé 49.000 euros. El 16 de setembre en va fer una de gairebé 15.000 euros des de Sant Fruitós de Bages.

Des que es va tenir coneixement dels primers fets, a Barcelona, a finals d’agost, i fins al moment de la seva detenció, el 17 d’octubre, la detinguda va arribar a transferir o fer reintegraments en efectiu per un import de més de 74.000 euros.

Notícies relacionades

Anteriorment ja havia sigut detinguda per fets similars a Madrid –l’1 de setembre– i a Manresa –el 22 de setembre–. En aquest últim cas va intentar fer una transferència amb un DNI robat a nom d’una altra dona per un import de 29.000 euros, però l’oficina bancària es va adonar de la suplantació d’identitat i va avisar el 112.

Llegeix totes les notícies de Rubí en EL PERIÓDICO Rubí

Temes:

Rubí