Transició energètica

Dos edificis de vivendes públiques de lloguer de Rubí, preseleccionats per als fons Next Generation

La rehabilitació energètica de dos edificis dels carrers Belchite i Pontevedra opten a ser subvencionats per Europa amb un import màxim d’1,6 milions d’euros

Dos edificis de vivendes públiques de lloguer de Rubí, preseleccionats per als fons Next Generation

Ayuntamiento de Rubí.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El projecte de l’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) per a la rehabilitació energètica de dos edificis de vivendes públiques als carrers Belchite i Pontevedra ha sigut seleccionat inicialment per ser cofinançat amb els fons europeus Next Generation a través del Programa de Barris de la Generalitat de Catalunya

Les ajudes provenen dels 140.000 milions d’euros concedits pel Consell Europeu al Govern espanyol per mitigar l’impacte econòmic i social de la pandèmia de la covid-19 i possibilitar una economia i societat més sostenible i resilient.

Els immobles que opten a la subvenció europea són propietat de l’empresa municipal Proursa. La del carrer de Belchite acull 22 vivendes de lloguer i la del carrer de Pontevedra en té 39. El projecte de l’ajuntament, elaborat des dels serveis de vivienda, Rubí Brilla i també Proursa, té per objectiu reformar-les per reduir el seu consum energètic i la necessitat de climatització, un benefici per a tots els inquilins i inquilines.

Dins d’aquest projecte s’inclouen actuacions en la urbanització dels Nius, ja que la convocatòria també contempla destinar una part dels diners a la millora de la via pública.

Notícies relacionades

Les reformes proposades per l’ajuntament estan valorades en 2,6 milions d’euros. D’aquests, els fons europeus podran subvencionar el màxim possible, 1,6 milions d’euros, mentre que la resta s’assumiran amb recursos municipals.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí