Educació

Rubí millora la seguretat i l’accessibilitat a l’entrada a l’institut J.V. Foix

La creació d’una plaça per separar el trànsit rodat del trànsit per als vianants se suma a la mesura de prohibir el pas de vehicles pesants

Rubí millora la seguretat i l’accessibilitat a l’entrada a l’institut J.V. Foix

Ayuntamiento de Rubí.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) ha finalitzat les obres per millorar la seguretat i l’accessibilitat a l’institut J.V. Foix amb la creació d’una plaça per separar el trànsit rodat del trànsit per als vianants.

Igualment, s’han col·locat uns elements de formigó que, a més de delimitar l’espai, poden utilitzar-se com a bancs. També es plantaran uns arbres en el centre per tenir ombra durant les hores de sol ─la plantació es portarà a terme entre els mesos d’octubre i novembre, quan les condicions climatològiques siguin més favorables i apropiades─.

A més, s’ha mantingut un espai perquè els autobusos puguin aturar-se, al costat de la plaça, i en l’altre costat, s’ha habilitat una zona d’aparcament, a un nivell més elevat que la calçada, amb l’objectiu d’augmentar la seguretat dels vianants a l’hora de pujar als vehicles.

Aquesta actuació va acompanyada de la configuració d’un nou eix viari, per la qual cosa els vehicles que hi circulen redueixen la velocitat, ja que el nou itinerari té girs més pronunciats. Les obres les ha realitzat l’empresa Asfaltos Barcino per un import de 4.8167,45 euros.

La prohibició del pas de vehicles pesants

Aquesta actuació complementa la mesura que el consistori va adoptar al març quan va prohibir el pas de vehicles pesants al llarg del camí de Can Sempere, on s’ubica el centre educatiu, entre les 7.30 i les 8 h entre les 14.15 i les 14.45 h.

L’objectiu d’aquesta mesura ─que afecta els vehicles amb MMA superior a 3.500 kg, excepte autocars, autobusos i serveis─ era millorar la seguretat en aquesta zona, principalment durant les hores de més afluència d’alumnes amb motiu de l’entrada o sortida de l’institut.

Notícies relacionades

A part d’aquesta prohibició, es van implementar altres actuacions tàctiques, com la col·locació d’unes tanques a l’entrada del centre educatiu per ampliar el perímetre de seguretat dels i les estudiants i, alhora, augmentar espai d’estada de l’alumnat.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí