Cooperació internacional

Rubí acull sis nens sahrauís durant l’estiu

La iniciativa ‘Vacances en pau’ es reprèn després de dos anys d’inactivitat per culpa de la pandèmia

Rubí acull sis nens sahrauís durant l’estiu

Ayuntamiento de Rubí.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubí (Vallès Occidental) acollirà sis nens i nenes sahrauís en el marc del projecte ‘Vacances en pau’, una iniciativa que el municipi vallesà reprèn després de dos anys d’inactivitat per la pandèmia. L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i la regidora de Ciutadania, Elena Montesinos Pujante, han donat la benvinguda aquest matí al Museu Municipal Castell als sis menors que passaran l’estiu a Rubí.

Es tracta d’una iniciativa organitzada per la Delegació del Front Polisario a Catalunya, que a la ciutat vehicula l’entitat Rubí Solidari, en col·laboració amb l’Associació d’Amics amb el Poble Sahrauí i el consistori.

«Les accions de cooperació, per petites que puguin semblar, no només són útils, són necessàries. Perquè és a través de la cooperació que consolidem el compromís de la ciutat amb els valors de pau, la convivència i els drets humans», ha declarat l’alcaldessa.

Els orígens de la col·laboració

El 1994, l’Ajuntament, en col·laboració amb l’entitat Rubí Solidari primer, i amb Rubí amb el Poble Sahrauí després, va posar en marxa el procés d’agermanament amb la Daira de Guelta (Algèria).

Notícies relacionades

L’agermanament culminava l’intercanvi de la ciutat amb les entitats sahrauís i fomentava l’acollida de nens dels camps de refugiats durant l’estiu. Fruit d’aquests vincles amb la Daira de Guelta, l’Ajuntament també va participar durant molts anys a la Caravana Catalana d’Ajuda Alimentària pels refugiats sahrauís, impulsada per Rubí amb el Poble Sahrauí amb l’objectiu de recollir aliments de primera necessitat.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí