La festa juvenil coincideix en espai i temps amb la inauguració del certamen

L’InFest de Rubí xoca amb l’Ajuntament per contraprogramar el festival amb una festa d’aniversari

  • El consistori va anunciar fa dos dies una celebració al mateix recinte i en la mateixa data que el certamen cinematogràfic, agendat des del mes de novembre passat

  • Els organitzadors del festival lamenten «la falta d’empatia» cap a les entitats municipals i l’administració mostra la seva voluntat de trobar una solució

L’InFest de Rubí xoca amb l’Ajuntament per contraprogramar el festival amb una festa d’aniversari

Festival InFest

2
Es llegeix en minuts

El Festival internacional de curtmetratges de terror, fantàstic i friqui de Rubí, més conegut com l’InFest de Rubí (Vallès Occidental), ha alçat la veu a les xarxes socials per denunciar que l’Ajuntament els ha contraprogramat amb una festa d’aniversari al mateix recinte i el mateix dia que s’inaugura el certamen.

Dimarts passat 28 de juny el consistori va anunciar que Hola 18!, una festa d’aniversari per a tots aquells adolescents que aquest any celebren la majoria d’edat, se celebraria el 7 de juliol a l’Arborètum. La festa per a tots els nascuts el 2004 està prevista que comenci a les 20.30 hores i s’allargui fins a la mitjanit amb «música, barra, ball, sortejos i un regal d’aniversari», tal com ha promocionat l’Ajuntament.

La notícia va ser rebuda amb incredulitat per part de l’Infest, que amb sis edicions a les espatlles admeten irònicament que estan curats d’espants davant «monstres de tot tipus». Tot i això, encunyant el tòpic que la realitat supera la ficció, la sorpresa per als organitzadors del festival va ser encara més gran, tenint en compte que el 21 de novembre l’organització del festival va obtenir la validació del consistori per emetre les projeccions del 7 al 9 de juliol a l’amfiteatre del Castillo de Rubí, espai pràcticament limítrof amb Hola 18!.

«És un espai gran, però evidentment si s’hi fa una festa no es pot veure cine», declara Imanol Fernández, un dels organitzadors del festival. En senyal de protesta, InFest va publicar ahir un comunicat en què assegura «no és la primera vegada que les entitats tenim la sensació que l’Ajuntament ens contraprograma».

«L’emprenyament ve d’aquí. No és la primera vegada ni serà l’última. Treballem durant tot l’any per fer durant aquests tres dies el festival. Ja al maig ens van programar la fira del vi jove coincidint amb les mateixes dates de l’Infest», assenyala Fernández. Per tot això, des d’InFest reclamen al consistori que canviï la ubicació d’Hola 18! per garantir que el festival es pot desenvolupar «en les condicions mínimes, desitjables i necessàries».

Notícies relacionades

L’Ajuntament, que de moment guarda silenci públicament, s’ha posat en contacte ja amb els organitzadors del festival per excusar-se de l’«error» i transmetre’ls la voluntat de trobar una solució. Tot i això, des de InFest deixen clar que, malgrat que es pugui reparar el conflicte, «la poca vista i poca empatia cap a les entitats no s’esborrarà».

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí