Gestió de residus

Primer pas per exigir el compliment de les sentències de l’abocador de Can Carreras de Rubí

L’Ajuntament i l’Agència de Residus de Catalunya treballen en una proposta que presentaran al TSJC per donar compliment a la sentència que obliga TMA-Grup Sánchez a retirar 25.000 tones de residus

archivo-can-carreras

archivo-can-carreras

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) i l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) han explicat que estan treballant en una proposta per donar compliment a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 2019 que obliga el gerent de l’empresa gestora de l’abocador de Can Carreras, TMA-Grup Sánchez, a retirar 25.000 tones de residus. Així ho han afirmat les dues administracions a la taula de seguiment dels abocadors de Rubí que ha tingut lloc aquest dilluns a l’auditori del Castell i que ha comptat per primera vegada amb la presència del director de l’ARC, Isaac Peraire.

Durant la trobada, la ‘Plataforma Rubí Sense Abocadors’ ha informat que, de manera recurrent, entren camions a la instal·lació que no compleixen el límit de 12 metres de longitud, així que consideren que les activitats de l’abocador continuen en actiu. En aquest sentit, han demanat a l’Agència de Residus de Catalunya que facin una inspecció.

Per la seva banda, l’Ajuntament ha explicat que arran de la moció aprovada al novembre està estudiant el tancament o el trasllat de les activitats industrials que continuen actives al recinte de l’abocador de Can Carreras i que tenen llicència municipal, de manera que es pugui pacificar el trànsit a la zona i facilitar el tancament de l’abocador.

Can Balasc, als tribunals

Quant a l’autorització ambiental de l’abocador de Can Balasc, els serveis jurídics municipals han informat que el contenciós presentat per l’Ajuntament i per la Plataforma Rubí Sense Abocadors es troben en ordres judicials competents diferents. En aquests moments, s’espera si el TSJC accepta la petició de la Generalitat i Arrins de deixar el contenciós de l’Ajuntament en suspens.

Quant a la llicència d’obres que l’Ajuntament va denegar per la falta d’un estudi d’impacte ambiental i portada als tribunals per l’empresa gestora, TMA-Grup Sánchez, es preveu tenir una sentència ben aviat. Ben aviat, l’Ajuntament ha de presentar l’escrit de conclusions, i llavors quedarà vist per a sentència.

Notícies relacionades

Durant la reunió, el veïnat ha assegurat que, de matinada, hi ha activitat a Can Balasc. L’Ajuntament ha explicat que no està autoritzada cap activitat d’abocador en aquest emplaçament i que, en el cas de detectar moviment, és necessari trucar a la Policia Local

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí